Η Γκoύρα βρίσκεται στο νομό Κορινθίας, στην Πελοπόννησο. Είναι κεφαλοχώρι της περιοχής, που θα τραβήξει την προσοχή σας κατά την περιήγηση στην ευρύτερη περιοχή του Φενεού.
Η απόσταση που τη χωρίζει από την Αθήνα είναι 166 χλμ, αποτελώντας ιδανική απόδραση για το Σαββατοκύριακο (στη διαδρομή σας, θα περάσετε από τη λίμνη Στυμφαλία).
View this post on Instagram
Το χωριό διαθέτει μια πανέμορφη γραφική πλατεία, στην οποία δεσπόζει η πετρόκτιστη εκκλησία. Η Γκούρα προσφέρεται για διαμονή, ενώ εκεί θα βρείτε και παραδοσιακά ταβερνάκια με τρομερό φαγητό. Είναι ένα αρκετά ανεπτυγμένο χωριό που αξίζει να διανυκτερεύσετε σε κάποιο από τα καταλύματα με εκπληκτική θέα, τα αρχοντικά με ατμόσφαιρα εποχής ή τους απλούς ξενώνες.
Οι must στάσεις του foodie ταξιδιώτη στην Πελοπόννησο
Ο Φενεός, η δημοτική ενότητα στην οποία ανήκει η Γκούρα, είναι γνωστός για τα τοπικά προϊόντα του όπως τα όσπρια, το μέλι, τα τυριά και τόσα άλλα, όλα πεντανόστιμα. Μη φύγετε από το χωριό δίχως να πάρετε μια γευστική ανάμνηση μαζί σας. Τα φασόλια βανίλιες και η φάβα Φενεού έχουν αναγνωριστεί ως προϊόντα ΠΓΕ (Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης) και ξεχωρίζουν για την ευκολία τους στο βράσιμο αλλά και τη γεύση τους.
View this post on Instagram
Ένα από τα αξιοθέατα της περιοχής είναι η Παναγία των Βράχων, που θα προσεγγίσετε σε απόσταση μόλις 20 λεπτών με το αυτοκίνητο. Το τοπίο παραπέμπει στα Μετέωρα και δεν είναι περίεργο το ότι εκεί δημιουργήθηκε το αναρριχητικό πεδίο Φενεού. Πάνω από τις κατακόρυφες βραχώδεις πλαγιές υπήρχε το κάστρο της Ταρσού, το οποίο αλώθηκε από τον Μωάμεθ Β΄ το 1458. Κατά μία εκδοχή, μία από τις γυναίκες σώθηκε πηδώντας με το μωρό στην αγκαλιά της, καθώς σκάλωσε σε μια σχισμή. Εκεί χτίστηκε η Παναγιά των Βράχων.
Δείτε επίσης:
Food Culture: Καβουρμάς-πώς φτιάχνεται το βορειοελλαδίτικο έδεσμα και πού θα το βρούμε