Επειδή μπορεί να έχετε βαρεθεί τον τυπικό καφέ φίλτρου ή να μην αντέχετε άλλη μια κούπα από το ίδιο ρόφημα που πίνετε χρόνια τώρα, αυτοί εδώ οι καφέδες από όλο τον κόσμο είναι ξεχωριστοί και αξίζει να τους δοκιμάσετε.
Οι καφέδες από όλο τον κόσμο που θα γεμίσουν το σπίτι σας ξεχωριστά αρώματα
Βγαίνουμε για καφέ στο Παγκράτι: Τα καλύτερα spot
Caffe de Olla – Καφές από το μακρινό Μεξικό
Από τα χέρια των soldaderas στα χέρια των στρατιωτών της μεξικανικής επανάστασης του 1910. Ένα ρόφημα, που έδινε ενέργεια και δύναμη στους στρατιώτες μέσα στη μέρα.
Υλικά (για 2 φλιτζάνια καφέ): 3 κουτ. σούπας δυνατού φρεσκοαλεσμένου καφέ, 3-4 κουτ. γλυκού καστανής ζάχαρης, 1 ξύλο κανvέλας, 1 γαρύφαλλo, 2 φλιτζάνια νερό
Τοποθετήστε, σε ένα μικρό κατσαρολάκι, όλα τα υλικά και αφήστε τα μέχρι την πρώτη βράση. Χαμηλώστε αμέσως τη φωτιά (είναι σημαντικό να μη βράσει ο καφές) και σιγοβράστε για 15 λεπτά.
Café con Miel από την Ισπανία
Υλικά (για μία κούπα): 1 κούπα καφέ φίλτρου, 1/4 κούπας γάλα 1 γεμάτη κουταλιά της σούπας μέλι, ¼ κουταλάκι του γλυκού απόσταγμα βανίλιας, μια πρέζα κανέλα, μια πρέζα μοσχοκάρυδο
Ετοιμάζετε τον καφέ φίλτρου και τον διατηρείτε ζεστό. Σε ένα μπρίκι, ζεσταίνετε το γάλα, προσέχοντας να μην βράσει και μέσα διαλύετε το μέλι. Προσθέτετε τα μπαχαρικά στο μείγμα γάλακτος – μελιού. Ανακατεύετε το ζεστό γάλα με τον καφέ.
Tarte tatin: Το ιδανικό brunch για τις κρύες και χιονισμένες μέρες
Irish Coffee – Ο καφές με ουίσκι από την Ιρλανδία
Τι χρειαζόμαστε για έναν παραδοσιακό Irish Coffee;
2 κουταλάκια του γλυκού καστανή ζάχαρη, 60 ml ουίσκι (κατά προτίμηση Ιρλανδέζικο), 180 ml ζεστός καφές φίλτρου, 2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος, ένα ψηλό γυάλινο ποτήρι από χοντρό γυαλί, με χαμηλό πόδι
Η εκτέλεση είναι απλούστατη αφού χρειάζεται απλά να ρίξετε το ουίσκι, τον καφέ και τη ζάχαρη σε ένα ζεστό ποτήρι και έπειτα να προσθέσετε ένα παχύ στρώμα από την κρέμα γάλακτος (ελαφρώς χτυπημένη).
Καφές από το Μαρόκο
Τι θα χρειαστούμε για τον καφέ του Μαρόκου;
6 κουταλιές της σούπας αλεσμένο καφέ, 1/4 κουταλιού γλυκού τριμμένη κανέλλα, 1/4 κουταλιού γλυκού τριμμένο τζίντζερ, 1/4 κουταλιού γλυκού τριμμένο κάρδαμο, 1/4 κουταλιού γλυκού αλάτι, 1/8 κουταλιού τριμμένο γαρύφαλλο, 1/8 κουταλιού μαύρο πιπέρι, 1/8 κουταλιού τριμμένο μοσχοκάρυδο, 4 κούπες νερό
Σε ένα μπολ, ανακατεύετε προσεκτικά τον καφέ με τα τριμμένα μπαχαρικά. Εκχυλίζετε τον καφέ σε καφετιέρα φίλτρου!
Δείτε επίσης:
Αθήνα: Κρυμμένα μαγαζιά για φαγητό & μεζέ που δεν γνωρίζατε