ΣΑΠΟΥΝΙ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ
Η οικογενειακή σαπωνοποιία Πατούνης, συνεχίζει από το 1981 την παραγωγή παραδοσιακών σαπουνιών με βασικό συστατικό το ελαιόλαδο. Χάρη στην καλλιέργεια της ελιάς και της παραγωγής ελαιολάδου στο νησί, εδώ και πολλά χρόνια, απολαμβάνουμε 100% φυτικό σαπούνι. Μάλιστα το εργοστάσιο, έχει κηρυχθεί διατηρητέο μνημείο βιομηχανικής κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού.
ΟΙΝΟΣ
Η βασική καλλιέργεια του νησιού της Κέρκυρας μέχρι τα μέσα 16ου αιώνα, ήταν το αμπέλι. Μέχρι σήμερα, η Κέρκυρα αποτελεί έναν προορισμό οινοτουρισμού. Οι οίνοι ΠΓΕ Κέρυρας (Τοπικός Οίνος Κέρκυρας) παράγονται σε όλο το νησί, ενώ οι ΠΓΕ Χαλκιούνα (Τοπικός Οίνος Χαλικούνας) σε μικρότερη περιοχή, νοτιοδυτικά.
Στο νησί, θα βρείτε κ άλλες ποικιλίες κρασιού όπως Κακοτρύγη, Σκοπελίτικο και Πετροκόρυθο.
ΤΣΙΤΣΙΜΠΥΡΑ
Η “ginger beer” έχει κερδίσει επάξια μια θέση στην καρδιά των Επτανήσων, από την εποχή της Αγγλοκρατίας. Τόσο οι ντόπιοι, όσο και οι επισκέπτες προτιμούν το ιδιαίτερο αναψυκτικό. Παρασκευάζεται αποκλειστικά στην Κέρκυρα και φτιάχνεται από χυμό λεμονιού, ginger, νερό και ζάχαρη.
ΜΑΝΤΟΛΑΤΟ
Το γλυκό των Βενετσιάνων, ήρθε στο νησί την περίοδο της Ενετοκρατίας και αποτελεί πλέον χαρακτηριστικό έδεσμά του. Περιέχει αμύγδαλο, λίγη ζάχαρη, πολύ μέλι και μαρέγκα από ασπράδια αυγών. Οι Μάντολες Κέρκυρας είναι καραμελωμένα αμύγδαλα, με ζάχαρη και σουσάμι.
ΚΟΥΜ ΚΟΥΑΤ
Το “χρυσό πορτοκάλι” όπως μεταφράζεται, είναι εσπεριδοειδής καρπός από την Κίνα. Καλλιεργείται κυρίως στη Βόρεια Κέρκυρα και έχει χαρακτηριστεί ως προϊόν ΠΟΠ. Δοκιμάστε το με διάφορους τρόπους: λικέρ, μαρμελάδα ή γλυκό του κουταλιού.
ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
Ένα από τα σημαντικότερα προϊόντα της Κέρκυρας είναι το αγνό παρθένο ελαιόλαδο. Το νησί φιλοξενεί πάνω από 4 εκατομμύρια ελαιόδεντρα, με μερικά από αυτά να μετρούν πάνω από 500 χρόνια ζωή.
Το 3% της παγκόσμιας παραγωγής ελαιόλαδου προέρχεται από τις κερκυραϊκές ελιές!