Στην κουζίνα του ήλιου που είναι ο κοινός παρονομαστής για την Κρήτη και το Μεξικό, βασίζεται η φιλοσοφία του Matzenta – Kuzina Del Sol. Ο σεφ, Δημήτρης Μαλανδρένης, έχοντας ζήσει 5 χρόνια στο Μεξικό και έχοντας φοιτήσει στη Εscuela de Gastronomia Mexicana βρήκε κοινά στοιχεία μεταξύ της κουζίνας του Μεξικό και της Κρήτης και αποφάσισε να τα κάνει πράξη.
Το κρέας, αποκλειστικά ελευθέρας βοσκής, ψήνεται αποκλειστικά στο μπαρμπακόα, ένα φούρνο που είναι χωμένος στο έδαφος.
Όλα τα προϊόντα που χρησιμοποιούν είναι οργανικά, τα ψάρια είναι από τα κρητικά νερά και ψαρεύονται με ορθές πρακτικἐς.
Το μενού αλλάζει ανά εποχή αλλά μερικές από τις εμπνέυσεις του σεφ είναι: τα καλτσούνια (με γέμιση από ελιές, γαρίδες και αβοκάντο) ή τα τοστάδας με κοτόπουλο και ανθότυρο.
Έτσι, αντιλαμβάνεστε πως το φαγητό του Matzenta – kuzina del sol είναι αυθεντικό και σίγουρα αξίζει μια δοκιμή αυτός ο ξεχωριστός γαστρονομικός χαρακτήρας στη πόλη των Χανίων.