ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 4'
Πεσκέσι

 

Τον χαρακτήρα του εστιατορίου τον καταλαβαίνει κανείς αν μάθει την ιστορία του δημιουργού του. Ο Παναγιώτης Μαγγανάς, λοιπόν, έφτασε στη Κρήτη προκειμένου να ασχοληθεί με την οικολογική καλλιέργεια σπόρων από ντόπιες ποικιλίες. Πολλές μάλιστα από αυτές ήταν υπό εξαφάνιση. Έτσι, το ίδιο μεράκι και την αγάπη για τις γνήσιες γήινες γεύσεις θα αναγνωρίσετε και στο Πεσκέσι.

Στο Πεσκέσι, ο,τι γευτείτε είναι με λάδι που φτιάχνει η ίδια η οικογένεια του εστιατορίου. Ακόμη, παρασκευάζουν το δικό τους στακοβούτυρο και φυσικά, κάθε πρώτη ύλη είναι ολόφρεσκη. Όλα τα άγρια χόρτα και οι χοχλιοί, συλλέγονται από τους ίδιους, ενώ τα αυγά και τα λαχανικά είναι ολόφρεσκα από το δικό τους κτήμα. Έτσι, αντιλαμβάνεστε το πόση αγάπη έχει το φαγητό που θα γευτείτε στο Πεσκέσι.

Μόλις βρεθείτε στο Πεσκέσι μη παραλείψετε να δοκιμάσετε (αν το επιτρέπει η εποχή) κολοκυθοανθούς γεμιστούς, κοχλιούς και το καπνιστό Καλοχωριανό χοιρομέρι.

Ακολουθήστε το diakopes.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΝΕΟ ΤΕΥΧΟΣ
Diakopes Magazine

ΤΑΞΙΔΕΨΑΜΕ ΣΤΑ 20 ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΑ ΟΡΕΙΝΑ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Κυκλοφορεί στις 12 Nοεμβρίου με ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ