3 εικαστικές στάσεις σε Άνδρο, Πόρο, Ύδρα

ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 3'
3 εικαστικές στάσεις σε Άνδρο, Πόρο, Ύδρα

Τα ζωγραφικά έργα του Γιώργου Ρόρρη ταξιδεύουν στην Άνδρο

Το Ίδρυμα Β. και Ε. Γουλανδρή παρουσιάζει, στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Άνδρου, μια αναδρομική έκθεση αφιερωμένη στον ζωγράφο Γιώργο Ρόρρη, με τίτλο Η ευγένεια του απέριττου. Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 4 Ιουλίου έως τις 3 Οκτωβρίου 2021.

Αξίζει να αναφερθούμε στη συγκινητική ιστορία που συνδέει τον καλλιτέχνη με το Ίδρυμα αφού ο Βασίλης Γουλανδρής διέκρινε από το 1986 το ταλέντο του Γιώργου Ρόρρη όταν ήταν μόλις 23 ετών.  Τότε ο Βασίλης Γουλανδρής έδωσε την ευκαιρία στον νεαρό ζωγράφο να εκθέσει τα έργα του για πρώτη φορά, στο μουσείο της Άνδρου. Ο βαθύς δεσμός που συνέδεε τον Ρόρρη με το ζεύγος Γουλανδρή συνεχίστηκε και μετά τον θάνατο του Βασίλη, το 1994, και της Ελίζας, το 2000. Το 2017 πλησιάζοντας ο καιρός να ανοίξει το μουσείο της Αθήνας, ανατέθηκε, όπως ήταν επόμενο, στον Ρόρρη η μεγάλη ευθύνη να φιλοτεχνήσει μια προσωπογραφία του ζεύγους.

Περιλαμβάνοντας σχεδόν 60 πίνακες και σχέδια, Η έκθεση με τίτλο Γιώργος Ρόρρης, Η ευγένεια του απέριττου ακολουθεί μια αναδρομική προσέγγιση του έργου του καλλιτέχνη.

Η γκαλερί CITRONNE υποδέχεται τον Κρις Γιανάκου

Η επόμενη εικαστική στάση θα είναι στον Πόρο. Εκεί η γκαλερί  CITRONNE  ξεκινά το εκθεσιακό της πρόγραμμα για το καλοκαίρι του 2021 το Σάββατο 12 Ιουνίου, με την ατομική  έκθεση «ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ» του Κρις Γιανάκου. Ο τίτλος της έκθεσης «ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ» υποδηλώνει ένα πέρασμα από έργα που έγιναν με διαφορετικά μέσα σε διαφορετικό χρόνο.

Η έκθεση εγκαινιάζεται το Σάββατο 12 Ιουνίου και θα διαρκέσει έως τις 11 Σεπτεμβρίου. Ο Κρις Γιανάκος είναι Έλληνας της Διασποράς και η έκθεση περιλαμβάνει σχέδια που έγιναν ως αντίδραση στον covid. Επιπλέον παρουσιάζει και δύο νέες εγκαταστάσεις του 2021, που κατασκευάστηκαν ειδικά για την γκαλερί του Πόρου.

Τέσσερις νέες καλλιτέχνιδες εκθέτουν την δουλειά τους στην Ύδρα

Η έκθεση εγκαθιδρύει ένα διάλογο ανάμεσα στη δουλειά τεσσάρων νέων γυναικών καλλιτεχνών γύρω από ένα θέμα με συμβολικό νόημα. Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για το 1821: «Χορεύοντας μέσα στα δεσμά», ένας τίτλος που συμβολίζει από τη μία την αντοχή του ελληνικού λαού που δεν έχασε ποτέ την ταυτότητα του και, από την άλλη, αναφέρεται σε ένα απόφθεγμα του Νίτσε. Σύμφωνα με το φιλόσοφο, ένας καλλιτέχνης είναι υποχρεωμένος να εφευρίσκει δυσκολίες ώστε να δίνει καλύτερα, στη συνέχεια, την ψευδαίσθηση μίας αιώνιας ελαφρότητας.

Οι καλλιτέχνιδες είναι δύο Γαλλίδες, η Maude Maris και η Eva Nielsen και δύο Ελληνίδες, η Εύη Καλογηροπούλου και η Μαλβίνα Παναγιωτίδη. Η έκθεση θα λάβει χώρα στην Οικία Τομπαζή στην Ύδρα και θα διαρκέσει από τις 10 Ιουλίου έως τις 15 Αυγούστου.

ΝΕΟ ΤΕΥΧΟΣ

ΤΑΞΙΔΕΨΑΜΕ ΣΤΑ 20 ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΑ ΟΡΕΙΝΑ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Κυκλοφορεί στις 12 Nοεμβρίου με ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ