Με αφορμή ένα ταξίδι στο Καρπενήσι είχαμε τη τύχη να γευτούμε τη Carpinus Beer, μια μπύρα με καταγωγή από την μικροζυθοποιία του κύριου Νίκου Αντωνόπουλου, που βρίσκεται στην πρωτεύουσα του νομού.
O κύριος Αντωνόπουλος είναι ένας άνθρωπος με πραγματικό πάθος για τον κόσμο της ζυθοποίησης, στον οποίο μυήθηκε χάρη στην επιμονή του για ολοένα και ποιοτικότερη μπύρα. Δοκιμάζοντας τις δημιουργίες του, η προσοχή στη λεπτομέρεια είναι ένα από τα πρώτα στοιχεία που θα αντιληφθείτε, αφού η Carpinus Beer -σε όλες τις εκδοχές της- είναι προσεκτικά σχεδιασμένη για μια εμπειρία απόλαυσης.
Η αρχή στον κόσμο της ζυθοποίησης
« Η ενασχόληση με τη ζυθοποίηση άρχισε τελείως τυχαία το 2013. Η αγάπη για τη μπύρα και η περιέργεια για το πώς τέσσερα βασικά υλικά μπορούν να παράξουν τόσες πολλές και διαφορετικές συνταγές ήταν το κίνητρο. Τέλος η απορία για το αν θα μπορούσα να βγάλω ένα ποιοτικό και γευστικά ενδιαφέρον αποτέλεσμα με ώθησαν στη αγορά των απαραίτητων υλικών και εξαρτημάτων, ώστε να βγουν οι πρώτες παρτίδες.
Εδώ καταλυτικό ρόλο έπαιξε η επαφή μου με το σύλλογο ερασιτεχνών ζυθοποιών – ΣΕΖΕ – που τότε υπήρχε. Εκεί λοιπόν βρήκα απαντήσεις στις πρώτες απορίες, γνώρισα ανθρώπους με τους οποίους είχαμε κοινά ενδιαφέροντα και τέλος ανακάλυψα άπειρο υλικό για διάβασμα, πειραματισμό και εξέλιξη».
Η ανταπόκριση του κόσμου στη Carpinus Beer
«Η ανταπόκριση ήταν πέρα των προσδοκιών θετική. Η τοπική κοινωνία είδε στο εγχείρημα αυτό, μια επένδυση καθαρά τοπικού χαρακτήρα που θα προσέφερε θέσεις εργασίας και προϊόντα ιδιαίτερα. Οι επισκέπτες βρήκαν τις μπύρες μας ως ένα ποτό τοπικό και εύγευστο ώστε να το συνδυάσουν με τις υπέροχες γεύσεις της περιοχής, ή να το απολαύσουν μόνο του. Σε κάθε περίπτωση τα σχόλια που εισπράττουμε καθημερινά είναι τέτοια που μας τονώνουν το ηθικό και μας ωθούν σε νέους ευρύτερους στόχους».