Φέτος θα συνδυάσεις το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου με ένα υπέροχο roadtrip!

ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 4'
Φέτος θα συνδυάσεις το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου με ένα υπέροχο roadtrip!

Το πολυπόθητο καλοκαίρι του 2021 έφτασε και μετά από πολλές ημέρες καραντίνας όλοι μας ανυπομονούμε για τις στιγμές που θα νοιώσουμε την επιστροφή στο γεμάτο ανεμελιά, ήλιο, γεύσεις και γαλάζιο ελληνικό καλοκαίρι. Βέβαια, καθώς πολλοί από εμάς δεν θα επιλέξουμε μετακινήσεις με καράβι, το roadtrip είναι κάτι που πρέπει να δοκιμάσουμε.

Το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου αναμφισβήτητα διατηρεί τη πολιτισμική μας ποιότητα αναλλοίωτη και καθώς κάθε χρόνο εξελίσσεται, είναι ευκαιρία να επισκεφθούμε την Επίδαυρο για τις μοναδικές θεατρικές παραστάσεις που θα ανέβουν το φετινό καλοκαίρι. Αν και η οργάνωση ενός roadtrip είναι εγχείρημα που θέλει προσοχή και μεθοδικότητα προκειμένου να περάσεις από όσο το δυνατόν πιο πολλά μέρη γίνεται, ακολουθεί ένας νοητός χάρτης που μπορείς να ακολουθήσεις προκειμένου να μη σου ξεφύγει κάποιο από τα πανέμορφα μέρη της Πελοποννήσου.

Το roadtrip μπορεί να περιέχει έναν νοητό κύκλο από τον Ισθμό της Κορίνθου προς τη Λίμνη Στυμφαλία. Έπειτα, επόμενος προορισμός μπορούν να είναι οι Μυκήνες στις οποίες θα φτάσεις μέσα σε 1 ώρα από τη Λίμνη (59 χλμ) και από εκεί στο διπλανό Άργος (13 χλμ). Έπειτα, υπάρχει η δυνατότητα είτε για μια παραθαλάσσια βόλτα στο Ναύπλιο είτε μπορείτε να κατευθυνθείτε απευθείας προς το καταφύγιο Άγριας Ζωής Μαλίζα Τουρνέζα. Η Επίδαυρος είναι σε απόσταση 40 χλμ από το καταφύγιο. Μετά την επίσκεψη στο αρχαίο θέατρο και στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, μπορείτε να κατευθυνθείτε βόρεια, παίρνοντας τον δρόμο της επιστροφής. Τότε, η απαραίτητη στάση που πρέπει να ακολουθήσει είναι η Παλαιά Επίδαυρος η οποία είναι ένα πολύ όμορφο παραθαλάσσιο μέρος με γνωστά παραδοσιακά ταβερνάκια που κάθε θεατρόφιλος γνωρίζει. Μετά από τη Παλαιά Επίδαυρο, τελευταία στάση μπορεί να είναι τα Λουτρά της Αγίας Ελένης, τα οποία βρίσκονται πολύ κοντά στον Ισθμό.

Πάμε να δούμε πιο αναλυτικά τις περιοχές που πρέπει να συμπεριλάβεις σε ένα πολυήμερο roadtrip:

  • Λίμνη Στυμφαλία

Η Λίμνη Στυμφαλία είναι μια από τις ορεινές λίμνες της Πελοποννήσου, σε υψόμετρο 680μ. Πολλοί περιηγητές βρίσκουν την ευκαιρία να περάσουν τη νύχτα δίπλα στη λίμνη και όσοι κάνουν roadtrip έχουν αυτή την ευκαιρία. Πέρα από την απλή πεζοπορία που μπορείτε να κάνετε γύρω από τη λίμνη, είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για bird watching καθώς η Λίμνη αποτελεί σπάνιο υδροβιότοπο Natura 2000 και φιλοξενεί πολλά είδη πουλιών.

  • Μυκήνες

Ο αρχαιολογικός χώρος των Μυκηνών είναι ένα μέρος που επιβάλλεται να επισκεφθεί κανείς χάρη στη βαρύτατη ιστορία που κουβαλά εδώ και τόσους αιώνες. Η Πύλη των Λεόντων, ο Ταφικός Κύκλος, η Υπόγεια Δεξαμενή, οι Θολωτοί τάφοι και φυσικά το αρχαιολογικό μουσείο είναι μέρη στα οποία πρέπει να σταθείς.

  • Άργος – Ναύπλιο

Στο Κεφαλάρι του Άργους, μπορείτε να επισκεφτείτε τις πηγές του Ερασίνου ποταμού και το Σπήλαιο Κεφαλαρίου, που χρησιμοποιούνταν ως καταφύγιο τα χρόνια της Τουρκοκρατίας. Στον δρόμο που συνδέει το Άργος με το Ναύπλιο, βρίσκεται χτισμένη η αρχαία ακρόπολη της Τίρυνθας, μιας από τις σημαντικότερες μυκηναϊκές πόλεις, που συνέδεσε το όνομά της με τον μυθικό κύκλο του Ηρακλή.

  • Καταφύγιο Άγριας Ζωής Μαλίζα Τουρνέζα

Αυτή η ευρύτερη περιοχή είναι ιδανική για να αφεθείτε στη φύση, με μεγάλες πεζοπορίες μέσα από τις οποίες θα απολαύσετε τη χλωρίδα και τη πανίδα του τόπου.

  • Επίδαυρος

Το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου βρίσκεται στο νοτιοανατολικό άκρο του ιερού που ήταν αφιερωμένο στον θεραπευτή θεό της αρχαιότητας, τον Ασκληπιό, στο Ασκληπιείο Επιδαύρου. Φημισμένο για την ακουστική του το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου τη φετινή χρονιά θα φιλοξενήσει σημαντικές παραστάσεις που δεν πρέπει να χάσετε.

  • Παλαιά Επίδαυρος

Η Παλαιά Επίδαυρος είναι ένα παραθαλάσσιο χωριουδάκι το οποίο βρίσκεται στο σημείο όπου βρισκόταν η αρχαία πόλη της Επιδαύρου. Το πιο διάσημο ορόσημό της είναι το Μικρό θέατρο που πρέπει να επισκεφθείτε, το οποίο χρονολογείται από τον 4ο π.Χ. αιώνα και είναι αφιερωμένο στον  Διόνυσο.

  • Λουτρά Αγίας Ελένης

Τα Λουτρά της Ωραίας Ελένης πήραν την ονομασία τους από την γνωστή αρχαία Ελληνίδα. Πιστεύεται ότι στα ιαματικά λουτρά της περιοχής, που αναβλύζουν μέσα από το βουνό, έκανε μπάνιο η Ωραία Ελένη και μάλιστα οι ντόπιοι υποστηρίζουν ότι αυτό ήταν το μυστικό της ομορφιάς της.

ΝΕΟ ΤΕΥΧΟΣ

ΤΑΞΙΔΕΨΑΜΕ ΣΤΑ 20 ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΑ ΟΡΕΙΝΑ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Κυκλοφορεί στις 12 Nοεμβρίου με ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ