Πρόκειται για έναν θεσμό που έχει γίνει το σημείο συνάντησης για τους λάτρεις της σύγχρονης, υψηλής γαστρονομίας. Εννέα από τους κορυφαίους σεφ της ελληνικής γαστρονομικής σκηνής ενώνουν τις δυνάμεις και τις ιδέες τους στο φετινό Sani Gourmet Festival (20-24 Μαΐου) που φιλοξενείται στο Sani Resort για 15η συνεχή χρονιά.
Από το 2006, το Sani Gourmet συγκεντρώνει πολιτισμούς, γεύσεις και παραδόσεις από όλο τον κόσμο, με κάθε χρόνο αφιερωμένο σε ένα νέο γαστρονομικό θέμα.
Αυτή τη χρονιά το θέμα του Sani Gourmet Festival έχει τίτλο: «Culinary Artisans» και οι συμμετέχοντες σεφ είναι όλοι Έλληνες.
Ενώνοντας τις δυνάμεις τους με τους executive chefs του Sani, η A-list των σύγχρονων Ελλήνων σεφ θα δημιουργήσει μενού γευσιγνωσίας – εμπνευσμένα από τα επώνυμα πιάτα τους και τέλεια συνδυασμένα με ελληνικές και διεθνείς ετικέτες κρασιών.
Συμμετέχοντες σεφ:
Σωτήρης Ευαγγέλου, Salonica
Λίζα Κερμανίδου, Pantechnicon / Café Kitsuné
Άνταμ Κοντοβάς, Kobra
Γκίκας Ξενάκης, Aleria
Βασίλης Μουρατίδης, Squirrel / Andromeda
Δημήτρης Παμπόρης, Treehouse / Bubo
Γιώργος Παπαζαχαρίας & Θάνος Φέσκος, Delta Restaurant
Μανώλης Παπουτσάκης, Χαρούπι / Δέκα Τραπέζια
Αλέξανδρος Τσιοτίνης, CTC