Ο Σταύρος Τσομπανίδης, ιδρυτής της PHEE, είναι ένας από τους Έλληνες που έχουν καταφέρει να μπουν στη λίστα «30 Under 30 Europe» του Forbes, στη κατηγορία Βιομηχανία. Ο λόγος που κατάφερε να μπει στη λίστα για την οποία πολλοί πασχίζουν χρόνια είναι η ιδέα του να μετατρέψει τα νεκρά φύκια σε λειτουργικά αντικείμενα της καθημερινότητάς μας.
Είναι εμφανές, λοιπόν, πώς η ιδέα γύρω από τη PHEE έχει να κάνει με τη βιωσιμότητα, τις φιλικές προς τη φύση πρακτικές, το σεβασμό στο περιβάλλον. Αυτές είναι οι πρωτοβουλίες made in Greece που αξίζει να αναγνωρίζονται. Πιο αναλυτικά, η πρώτη ύλη που χρησιμοποιεί η PHEE είναι τα νεκρά φύλλα του αγγειόσπερμου Posidonia Oceanica. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, αυτό το είδος φυτού είναι ένας από τους αρχαιότερους ζώντες οργανισμούς στη Γη.
Η PHEE έχει διακριθεί σε εγχώριους διαγωνισμούς και προγράμματα επιχειρηματικής ανάπτυξης. Συγκεκριμένα συμμετέχει στο πρόγραμμα υποτροφιών Angelopoulos-Clinton CGIU,διακρίθηκε στον διαγωνισμό ReditUp της εταιρείας Παπαστράτος και στο BlueGrowth, που συνδιοργανώνεται από την Aephoria.net και τον Δήμο Πειραιά. Τέλος έχει βραβευτεί ως η καλύτερη Eλληνική startup εταιρεία στον κλάδο της βιώσιμης ανάπτυξης.
Η πρώτη εφαρμογή του υλικού PHEE είναι οι PHEE cases, oι πρώτες προστατευτικές θήκες για smartphones φτιαγμένες από φύκια. Αυτή την στιγμή το προϊόν απευθύνεται σε συσκευές iPhone και Samsung, είναι 100% ανακυκλώσιμη και διαθέτει μοναδικό σχεδιασμό. Αυτό σημαίνει πως κανένα κομμάτι μιας θήκης PHEE δεν είναι ίδιο με κάποιο άλλο, κάτι που συμβαίνει σε όλη τη γκάμα προϊόντων της εταιρείας.
Μερικά από τα προϊόντα που διαθέτει η εταιρεία μέχρι στιγμής πέραν των θηκών για κινητά είναι τα γυαλιά ηλίου και οι ρακέτες θαλάσσης. Στόχος τη PHEE είναι να κατευθυνθεί στον κλάδο του interior design (αρχιτεκτονική, δάπεδο, έπιπλα) και να απευθυνθεί σε όλο και μεγαλύτερες αγορές, ενώ ένα όραμα για το μέλλον είναι να αξιοποιήσουν και άλλα κομμάτια της φύσης που είναι σε αφθονία, όπως οι πευκοβελόνες, τα φύλλα της ελιάς και τα αμπελόφυλλα.