Tο μόνο βέβαιο είναι ότι όλα αυτά τα δροσιστικά σνακ για το καλοκαίρι είναι μια ανάσα αναζωογόνησης κάθε φορά που τα απολαμβάνουμε όταν η θερμοκρασία μπορεί να μας κάνει να αγανακτούμε!
Γρανίτες με φρέσκα βερίκοκα και ροδάκινα
Θα χρειαστείτε μερικά βερίκοκα και λίγα ροδάκινα. Στον αποχυμωτή, βάζετε τα βερίκοκα και τα ροδάκινα και παίρνετε τον χυμό τους. Γεμίζετε τις ειδικές θήκες για παγωτίνια με τον χυμό και προσθέτετε 2-3 μικρά κομμάτια από τα φρούτα.
Φρουτοσαλάτα με ξηρούς καρπούς και φυστικοβούτυρο
Η φρουτοσαλάτα είναι κάτι πανεύκολο που μπορείτε να φτιάξετε με οποιοδήποτε φρούτο έχετε στο ψυγείο. Προτιμήστε τα φρούτα εποχής και για έξτρα γεύση, κορεσμό και καλά λιπαρά μπορείτε να της προσθέσετε φυστικοβούτυρο και ξηρούς καρπούς.
Tip: Μπορείτε να ετοιμάσετε την φρουτοσαλάτα σε μορφή stick! Πάρτε καλαμάκια (τα ξύλινα που χρησιμοποιούνται για τα σουβλάκια) και περάστε μικρά κομμάτια φρούτων, εναλλάξ. Είναι βέβαιο πως όχι μόνο θα είναι και πιο πρακτικό αλλά θα αρέσει και πολύ στα παιδιά!
Παγωμένες μπάρες δημητριακών
Οι μπάρες δημητριακών είναι αρκετά καλό να τις φτιάχνουμε από το σπίτι καθώς έτσι θα αποφύγουμε αυτές του εμπορίου που έχουν ζάχαρη και συντηρητικά. Ενδεικτικά, μια από τις συνταγές που μπορείτε να ακολουθήσετε, είναι η ακόλουθη, που περιέχει γιαούρτι και βρώμη:
Υλικά: 2 φλιτζάνια γιαούρτι| 3/4 φλιτζάνια βρώμη| ξηρούς καρπούς της επιλογής σας| αποξηραμένα φρούτα της επιλογής σας| μισό φλιτζάνι σταγόνες κουβερτούρας
Εκτέλεση: Αναμειγνύετε όλα τα υλικά μαζί. Τα στρώνετε σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα. Το σκεπάζετε με μεμβράνη και τοποθετείτε το ταψί στην κατάψυξη για τουλάχιστον 3 ώρες. Αφήνετε για λίγο το ταψί σε θερμοκρασία δωματίου, κόβετε τις μπάρες και τις διατηρείτε για όσο θέλετε στην κατάψυξη.
Εύκολα παγωτίνια γιαουρτιού με φρέσκα φρούτα
Η διαδικασία: Κόβετε τα φρούτα της επιλογής σας σε μικρά κομμάτια και τα τοποθετείτε σε θήκες για παγάκια ή για παγωτίνια. Έπειτα, προσθέτετε το γιαούρτι, ανακατεύετε και τοποθετείτε στην κατάψυξη. Mετά από περίπου 1 ώρα, τοποθετείτε και τα ξυλάκια σε κάθε θήκη και τα βάζετε ξανά στην κατάψυξη. Aφαιρείτε τα παγωτίνια και απολαμβάνετε.
Και ένα δροσιστικό ρόφημα:Γρανίτα κεράσι
Τα υλικά για την γρανίτα κεράσι:
- 500 γρ. κεράσια, χωρίς κουκούτσια κομμένα στη μέση
- 200 γρ. νερό
- 150-200 γρ. ζάχαρη
Η εκτέλεση:
- Καλύπτουμε ένα ταψί που να χωράει στην κατάψυξη με αντικολλητικό χαρτί και βάζουμε πάνω τα κεράσια. Αν δεν χωράνε όλα τα κεράσια σε ένα ταψί, τα απλώνουμε σε περισσότερα. Τα αφήνουμε στην κατάψυξη από το προηγούμενο βράδυ.
- Όταν έρθει η ώρα της προετοιμασίας, ρίχνετε το νερό και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα και την τοποθετείτε στη φωτιά και αφήνετε το μείγμα να “βράσει” για 10 λεπτά.
- Αποσύρουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.
- Το βάζετε στο ψυγείο για 2 ώρες.
- Μετά τις 2 ώρες, βγάζετε τα κεράσια από την κατάψυξη και το σιρόπι από το ψυγείο και τα ρίχνετε στο μπλέντερ.
- Πολτοποιείτε και η γρανίτα είναι έτοιμη!
Δείτε ακόμη, στο Διακοπές:
Φαγητό στον Αργοσαρωνικό: Ένας οδηγός για φαγητό σε Ύδρα, Αίγινα, Σπέτσες