Το να απολαύσουμε ένα cocktail σε μια αθηναϊκή ταράτσα σίγουρα είναι η απόλυτη summer εμπειρία στην πόλη, ωστόσο το να φτιάξουμε μαζί με την παρέα μας μερικά “σπιτικά” δικά μας cocktail, είναι αρκετά εύκολο αν ακολουθήσουμε τις συνταγές!
Με ρούμι και ροδάκινο
50 ml ρούμι
100 ml χυμό ροδάκινο
1 ροδάκινο κομμένο κυδωνάτα
Φύλλα δυόσμου
Τριμμένο πάγο
Χτυπάτε στο σέικερ όλα τα υλικά χωρίς τα ροδάκινα και στη συνέχεια σερβίρετε σε ποτήρι με τον τριμμένο πάγο, μαζί με τα ροδάκινα και τα φύλλα δυόσμου.
Sazerac
1 1/2 μεζούρα rye ουίσκι
1 κ.γ ζάχαρη
2 σταγόνες Peychaud’s bitters
1 σταγόνα Angostura bitters
1 φλούδα λεμονιού
Σε ένα ποτήρι βάζετε τη ζάχαρη με λίγο νερό μέχρι να “λιώσει” ελαφρά. Σε ένα άλλο αντίστοιχο ποτήρι βάζετε το ουίσκι και τα bitters και ανακατεύετε. Σουρώνετε το μείγμα, γαρνίρετε με φλούδα λεμονιού και είναι έτοιμο!