Ούζο, ρακή, μαστίχα, τσίπουρο, κρασί, λικέρ είναι τα πιο δημοφιλή ποτά και αποστάγματα της χώρας. Πλέον, πολλοί Έλληνες όμως, στράφηκαν από το μεράκι τους και την αγάπη τους για την δημιουργία, στις μικροζυθοποιίες και το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό! Από την Εύβοια μέχρι την Κρήτη, τη Σαντορίνη, την Τήνο, τη Χίο, την Κέρκυρα, οι νησιώτικες ελληνικές μπύρες μικροζυθοποιίας τα τελευταία χρόνια αυξάνονται και πληθύνονται, δημιουργώντας μικρά γευστικά θαύματα.
Ας δούμε μερικές ξεχωριστές ελληνικές μπύρες που αξίζει να αναζητήσετε στις καλοκαιρινές σας Διακοπές:
Νήσος | Τήνος
Η Μικροζυθοποιία Κυκλάδων δημιουργήθηκε στην Τήνο το 2012 από την Μάγια Τσόκλη και τον Αλέξανδρο Κουρή και σήμερα είναι μια καταξιωμένη ελληνική μικροζυθοποιία που έχει λάβει διεθνείς διακρίσεις. Η Νήσος διανέμεται πανελλαδικά και εξάγεται σε όλο τον κόσμο. Ένα από τα σημαντικότερα κατορθώματά της είναι η βράβευσή της με το ασημένιο European Beer Star ως μια από τις καλύτερες pilsner του κόσμου.
56 Isles | Πάρος
Η «Μικροζυθοποιία Πάρου» ιδρύθηκε στο νησί της Πάρου το 2014 και το 2016 η πρώτη μπύρα κυκλοφόρησε. Το όνομα “56isles” προέρχεται από τα 56 μικρά και μεγάλα νησιά των Κυκλάδων. Θα δοκιμάσετε την Pilsner, την Aegean Wit, τη Session IPA και την Lager.