ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 10'
Αθήνα: Oι νέες αφίξεις που θα γίνουν τα στέκια σας μετά τις διακοπές

DELTA

Delta είναι το 4ο κεφαλαίο γράμμα του ελληνικού αλφαβήτου. Ένα τρίγωνο, δηλαδή, με τις 3 πλευρές του σε απόλυτη αρμονία. Ακριβώς όπως το εστιατόριο Delta. Ένα project που διαμορφώνεται με βάση 3 αρχές: Γαστρονομία, Βιωσιμότητα, Πολιτισμός.

Στα μέσα του φετινού καλοκαιριού άνοιξε το πολυαναμενόμενο Delta, στο ΚΠΙΣΝ, όπου οι σεφ Θάνος Φέσκος και Γιώργος Παπαζαχαρίας σας περιμένουν με 3 διαφορετικά μενού που καθένα περιλαμβάνει 17 πιάτα-στάδια προσαρμοσμένα μάλιστα στις αλλεργίες ή στις διατροφικές ιδιαιτερότητες του κάθε επισκέπτη, το Πρωτεΐνης (Οmnivore), το Vegetarian και το Vegan.

 

Όντας πρεσβευτές της βιώσιμης γαστρονομίας, οι σεφ προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι σπατάλες, χρησιμοποιούν όλα τα μέρη από κάθε υλικό, αφού αυτό συμμετέχει σε έναν κύκλο που μπορεί να ξεκινάει από τα ορεκτικά, να συνεχίζεται στα κυρίως και να ολοκληρώνεται στα επιδόρπια. Μυρωδικά, λαχανικά, βρώσιμα λουλούδια, φρούτα, αυγά, προέρχονται -σε μεγάλο ποσοστό- από τον λαχανόκηπο που βρίσκεται μέσα στο ΚΠΙΣΝ ή από τη φάρμα που συνεργάζονται στο Μαρκόπουλο. Η σελινόριζα για παράδειγμα ψήνεται εκεί, τυλιγμένη κάτω απ’ τη γη, με θράκα να καίει από πάνω για ώρες.

Τέλος, μέσα στο εστιατόριο στήθηκε και το conceptual bar με την αποκλειστική συνεργασία του Θάνου Προυναρού και της ομάδας τoυ Baba Au Rum.

Info: Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, 5ος όροφος | Deltarestaurant.gr

SAMANO RESTO & RADIO

Ο πολυπράγμων και αγαπημένος του κοινού, Λεωνίδας Κουτσόπουλος, σας περιμένει σε ένα πρωτότυπο wine bar πάνω στην καταπράσινη πλατεία Φιλομούσου Εταιρίας στην Πλάκα. Το όνομά του είναι Samano, όπως και του ραδιοφωνικού του σταθμού ο οποίος μάλιστα θα εκπέμπει και θα κάνει live από το υπόγειο – πρώην κελάρι. Η κουζίνα είναι μοντέρνα ελληνική και στο μενού θα δείτε υλικά από τρούφα μέχρι προσούτο προβατίνας.

Info: Πλ. Φιλόμουσου Εταιρίας 3, Αθήνα |  Instagram Page

ΓΚΑΣΤΟΝΕ

Ένα ακόμη πρωτότυπο dining place της Αθήνας είναι το επίσης φρέσκο, Γκαστόνε. Πρόκειται για project των ανθρώπων που μας έχουν συνηθίσει σε υπέροχες γεύσεις, από τη Cookoovaya μέχρι το Hoocut.

Το φαγητό στο Γκαστόνε υπηρετεί το casual dining, στην πιο ελληνική εκδοχή του. Εκεί λοιπόν θα βρει κανείς ένα άκρως τραγανό γουρουνόπουλο στη σούβλα, άψογο tri-tip και ribeye, grilled cheese sandwich, μοσχαρίσιο σιδηρόδρομο στη γάστρα, hot dog από μαύρο χοίρο και τζατζίκι με γκοργκοντζόλα. Δεν πρέπει να χάσετε και τα κρύα πιάτα, με το ταρτάρ (με κάππαρη, γιαπωνέζικη μαγιονέζα, κοκκάρι και ψωμί στη σχάρα) και το καρπάτσιο (με φύλλα μουστάρδας, μπρι και τραγανή κάππαρη).

Info: Πραξιτέλους 43, Αθήνα | Instagram Page

Ακολουθήστε το diakopes.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΝΕΟ ΤΕΥΧΟΣ
Diakopes Magazine

ΤΑΞΙΔΕΨΑΜΕ ΣΤΑ 20 ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΑ ΟΡΕΙΝΑ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Κυκλοφορεί στις 12 Nοεμβρίου με ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ