Τα Καλάβρυτα τον χειμώνα βρίσκονται στα καλύτερά τους. Το χιονοδρομικό κέντρο και το απαράμιλλης ομορφιάς φυσικό τοπίο, σχηματίζουν τον απόλυτο χειμερινό προορισμό από τον οποίο δεν λείπουν οι μοναδικές γεύσεις. Τα τοπικά προϊόντα των Καλαβρύτων είναι από μόνα τους μια πολύ καλή αφορμή για ταξίδι, ώστε να γεμίσετε τις αποσκευές με αγνά προϊόντα.
Τα τοπικά προϊόντα των Καλαβρύτων είναι ο λόγος που θα κάνετε το επόμενο ταξίδι σας σε αυτόν τον τόπο
Τα τυριά της περιοχής
Τα Καλάβρυτα είναι κυρίως γνωστά για την βαρελίσια φέτα ΠΟΠ, τη μυζήθρα, τη γραβιέρα και τη φορμαέλα τους καθώς και για το γάλα και το γιαούρτι.
Η Φορμαέλα Καλαβρύτων
Πρόκειται για ένα τυρί που μοιάζει με τη φορμαέλα της Αράχωβας. Είναι παραδοσιακό τυρί στα χωριά των Καλαβρύτων, ιδιαίτερα της Αροανίας και της Βαλμαντούρας. Οι παρασκευαστές του, γεμίζουν τις φόρμες, με το τυρόπηγμα και πιέζουν καλά. Ύστερα το βράζουν, όπως είναι μέσα στις φόρμες, μέσα σε τυρόγαλο με αλάτι και το αφήνουν να ωριμάσει εκεί για λίγες ημέρες. Το τελικό στάδιο ωρίμανσης της φορμαέλας είναι να κρεμαστεί στον αέρα και να στεγνώσει.