Blame The Sun: Bρήκαμε το spot για να αγαπήσεις τη μπίρα λίγο παραπάνω

ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 3'
Blame The Sun: Bρήκαμε το spot για να αγαπήσεις τη μπίρα λίγο παραπάνω

Αν και μάλλον θα πας “συστημένα”, περπατώντας στη Βεΐκου σίγουρα το Blame the Sun θα σου τραβήξει τη προσοχή. Σε μια από τις πιο ζωντανές γειτονιές του κέντρου, το Κουκάκι, μπορείς να βγεις για την πολυπόθητη μπίρα που ψάχνεις.

Θέλοντας να εντρυφήσουμε περισσότερο στον κόσμο ελληνικής ζυθοποιίας, βρεθήκαμε στο κατάλληλο μέρος.

Οι δημιουργοί του Blame the Sun είναι ο Άγγελος Τριανταφυλλόπουλος, ο Δημήτρης Λαδόπουλος και ο Ανέστης Ζαμανόπουλος. Εμείς είχαμε τη χαρά να συναντήσουμε τον Άγγελο, ο οποίος με μεγάλη προθυμία μας έβαλε λίγο στον κόσμο του Blame the Sun.

Η απόλαυση της αγαπημένης μας μπίρας δε χρειάζεται να περιορίζεται μόνο στο καλοκαίρι. Τους χειμερινούς μήνες, η καλή μπίρα είναι η καλύτερη παρέα, αν και δεν έχει διαδοθεί τόσο αυτή η φιλοσοφία την Ελλάδα. Όπως μάθαμε, μια καλή μπίρα είναι εξίσου απολαυστική σε κάθε θερμοκρασία. Σε κάθε στάδιο η «γεύση» της έχει κάτι άλλο να σου δώσει. Αυτό το taproom στο Κουκάκι μπορεί να σας το αποδείξει.

Οι πρωταγωνίστριες

La Felicita: Η La Felicita είναι μια Italian style pilsner που αντιπροσωπεύει τη χαρά, τον ήλιο, τη μουσική και την ευτυχία. Έχει βοτανικό χαρακτήρα, την λεπτή ενανθράκωση και την ισορροπημένη πικράδα. Συνδυάζεται καλά με οστρακοειδή, θαλασσινά και απολύτως με arrabiata.

 

Beach Bum: Ο εξωτικός χαρακτήρας της θα σας ταξιδέψει στα νησιά της Καραϊβικής και της Χαβάης, όπως και η ευφάνταστη και καλοκαιρική ετικέτα της. Η ελληνική Blame the Sun παράγεται από εξαιρετικής ποιότητας πρώτες ύλες: δυο τύποι λυκίσκου, βύνη σιταριού, βύνη κριθαριού, μαγιά, νιφάδες βρώμης, ginger και lime.

Πρόκειται για μια μπύρα που αναδύει εκρηκτικά αρώματα τροπικών φρούτων, μάνγκο, ανανά σε απόλυτη ισορροπία με ανθικές νότες, ginger και lime. Συνοδεύει τέλεια γλυκόξινα πιάτα, εξωτικές συνταγές με πικάντικα στοιχεία αλλά μπορείτε να τη απολαύσετε και μόνη της.

Puppenhaus: Παράγεται με παραδοσιακές διαδικασίες και χαρίζει έντονα αρώματα και γεύση φρέσκου ψωμιού, ζύμης και νότες λεμονόχορτου μέχρι την επίγευση.

Τις μπίρες Blame the Sun μπορούμε να τις βρούμε σε πολλά εστιατόρια και bars της Αθήνας αλλά και σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Ένα ενεργό community

Το παρεΐστικο κλίμα του Blame the Sun μεταφέρεται μόλις περάσετε την πόρτα του. Μέσα από την κουβέντα μας με τον Άγγελο, μάθαμε πως η ομάδα εξελίσσεται συνεχώς και δοκιμές γίνονται συνεχώς για να βρεθεί η νέα συνταγή της επόμενης μπίρας. Όμως το team δεν μένει εκεί, αφού έχει φτιάξει την Bbq και τη Hell’s sauce, δύο sauce που πάνε τα κρεατικά (και όχι μόνο) σε άλλο επίπεδο.

Γενικά, ο χώρος και το προσωπικό του αποπνέουν μια δημιουργικότητα και μια ζωντάνια. Αρκετή πληροφορία, που δένει αρμονικά, προσδίδοντας μια ηχηρή προσωπικότητα στο χώρο. Το Blame the Sun θα το κάνεις στέκι.

Η πορεία της craft μπίρας στην Ελλάδα και τα taprοom στην Αθήνα

Το 1997 ανοίγει η Craft, η πρώτη μικροζυθοποιία στην Ελλάδα, από τον Παύλο Εμμανουηλίδη.

Πέρασαν όμως αρκετά χρόνια μέχρι να υπάρξει κάποια εξέλιξη στον κλάδο, με πιο σημαντική τη δημιουργία της μικροζυθοποιίας Septem. Έπειτα ακολουθούν πολλές ακόμη μικροζυθοποιίες που απολαμβάνουμε μέχρι σήμερα. Με αρχή το 2015 μπορούμε να μιλάμε για μια έκρηξη στην ελληνική μικροζυθοποιία.

Και μετά ήρθαν τα taproom, με το Blame the Sun να μας συστήνει αυτή τη νέα φιλοσοφία, όντας ένα από τα πρώτα taproom της πόλης.

 

Δείτε ακόμη, στο Διακοπές:

Έξοδος στο κέντρο: Όλα τα must γύρω από την Κολοκοτρώνη


ΝΕΟ ΤΕΥΧΟΣ

ΤΑΞΙΔΕΨΑΜΕ ΣΤΑ 20 ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΑ ΟΡΕΙΝΑ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Κυκλοφορεί στις 12 Nοεμβρίου με ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ