Πόσα μπορούν να πάνε λάθος σε ένα take away κοτόπουλο; Η απάντηση είναι πολλά. Πρώτον, συνήθως είναι κατωτάτης ποιότητας και αυτό όχι μόνο είναι επικίνδυνο αλλά συνήθως οδηγεί σε μια άσχημη μυρωδιά και καθόλου γεύση. Δεύτερον, μπορεί να είναι κακοψημένο και ειδικά αν είναι στήθος, να καταπίνεται πολύ δύσκολα. Τρίτον, μπορεί να είναι απλά βαρετό. Να είναι ένα από τα συνηθισμένα κοτόπουλα που τρώμε στα περισσότερα μαγαζιά και που δεν έχουν τίποτα να μας προσφέρουν.
Κοτόπουλο για… Oscar
Τίποτα από αυτά όμως δεν ισχύει σε ένα αυθεντικό κοτοπουλάδικο στην Καισαριανή & το Περιστέρι, στο Chicken Picnic. Eκεί, το κοτόπουλο είναι πρωταγωνιστής και όλοι του φέρονται με προσοχή, αγάπη και σεβασμό. Κατ’ επέκταση αυτή η φροντίδα περνά και στον καταναλωτή, ο οποίος δεν υπάρχει περίπτωση να φύγει δυσαρεστημένος από αυτό το chicken bar.
Παραδοσιακό σουβλάκι στην Αθήνα: Το απόλυτο ελληνικό street food των παιδικών μας χρόνων
Εκεί θα βρείτε ένα απλό μενού που κινείται πάνω σε 3 βασικούς άξονες: σχάρα, παναρισμένο, κοτομπουκιές.
Εύκολα μπορεί να διαπιστώσει κάποιος τη σχεδόν εμμονική προσοχή στη λεπτομέρεια, από το πρώτο μέχρι το τελευταίο στοιχείο το μενού – και όχι μόνο εκεί. Για παράδειγμα, η υδροπονική ντομάτα είναι πάντοτε ξεφλουδισμένη, η coleslaw έχει προσαρμοστεί στις ελληνικές γεύσεις και έχει γίνει greek slaw, με κάππαρη, ραπανάκι και αγγούρι. Eνώ, αντί για ψωμί υπάρχει χειροποίητη λαδόπιτα Ρόδου στα κάρβουνα.
Το βέβαιο είναι πως ειδικά αν ξεκινήσετε να τρώτε τις κοτομπουκιές ή το ποπ κορν με φρέσκια τρούφα και δενδρολίβανο, δεν θα μπορέσετε να σταματήσετε.
Το καλύτερο είναι πως ορμώμενοι και από το δεύτερο συνθετικό του μαγαζιού, μπορείτε να πάρετε τα boxes σας και να τα απολαύσετε σε ένα πάρκο κάνοντας ένα πραγματικά γευστικό πικ νικ.
Info: chickenpicnic.gr
Βρείτε εδώ όλες τις προτάσεις του ΔΙΑΚΟΠΕΣ για φαγητό και ποτό στην Αθήνα.
Δείτε επίσης:
Tα πιο αφράτα και νόστιμα bao buns της Αθήνας