Διακοπές στον Αργοσαρωνικό: Τα καλύτερα μέρη για φαγητό στις Σπέτσες

ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 2'
Διακοπές στον Αργοσαρωνικό: Τα καλύτερα μέρη για φαγητό στις Σπέτσες

Το νησί των Σπετσών είναι ένα προορισμός που μπορείτε να επισκεφτείτε για μια μικρή απόδραση ή ακόμα και για διακοπές. Ας δούμε ποια είναι τα καλύτερα μέρη για φαγητό στις Σπέτσες!

 

Το Καφενείον

Πρόκειται για ένα γραφικό καφενείο με μεγάλη ιστορία για το νησί. Είναι ιδανικό για ούζο και μεζέδες.

Πηγή: Unsplash

Tarsanas

Πρόκειται για μια σταθερή αξία για όσους σέβονται και τιμούν τους εκλεκτούς ψαρομεζέδες. Σε αυτή την εκλεπτυσμένη ψαροταβέρνα που λειτουργεί από το 1998, καθημερινά φτάνουν ολόφρεσκα ψάρια και θαλασσινά τα οποία σας περιμένουν για να τα απολαύσετε.

Το μενού, απαρτίζεται από εµπνευσµένους ουζοµεζέδες, ψητά ψάρια ηµέρας ή ζυµαρικά µε θαλασσινά.

Μη παραλείψετε να δοκιµάσετε την σπιτική ταραµοσαλάτα (µε λευκό ταραµά). Φυσικά δεν γίνεται να μη δοκιμάσετε τη ντόπια συνταγή με ψάρι αλά Σπετσιώτα, δηλαδή ψητό ψάρι με ντομάτα, κρεμμύδι και σκόρδο που λιώνει στο στόμα.

Πηγή: Unsplash

Nta – Water of love

Στο Νερό της Αγάπης θα γευτείτε την απλότητα των φρέσκων ψαριών και θαλασσινών. Η θέα είναι μοναδική. Τα δημιουργικά πιάτα του ΝΤΑ είναι αποτέλεσμα της μακρόχρονης εμπειρίας στον κόσμο της αλιείας και της αγάπης για το φρέσκο και ποιοτικό φαγητό, σε συνδυασμό με τις πλούσιες επιλογές που προσφέρει το Αιγαίο πέλαγος.

Πηγή: Unsplash

On the Verandah: Η Premium επιλογή για φαγητό στις Σπέτσες

Το Poseidonion Grand Hotel, που έχει πλέον ξεπεράσει τον αιώνα ζωής, παραμένει από τα πιο γοητευτικά τοπόσημα του νησιού. Εκεί, το εστιατόριο On The Verandah βάζει τη δική του πινελιά στο γευστικό τοπίο του νησιού με μια σύγχρονη ελληνική κουζίνα που διανθίζεται με κάποιες διεθνείς αναφορές.

Πολλά από τα λαχανικά και τα βότανα που χρησιμοποιούνται στην κουζίνα του εστιατορίου έρχονται από το βιολογικό κτήμα του ξενοδοχείου, το «Bostani».

Πηγή: Unsplash

Ταβέρνα Πάτραλης

Είναι μια από τις πιο κλασικές ψαροταβέρνες του νησιού, με ιστορία που κρατάει από το 1935. Το ολόφρεσκο ψάρι από τα καΐκια του νησιού στο τηγάνι και στη σχάρα και, εννοείται, αλά Σπετσιώτα είναι από τους γευστικούς λόγους που θα σας κάνουν να ταξιδέψετε στις Σπέτσες.

Δείτε ακόμη, στο Διακοπές:

Φαγητό στον Αργοσαρωνικό: Ένας οδηγός για φαγητό σε Ύδρα, Αίγινα, Σπέτσες


ΝΕΟ ΤΕΥΧΟΣ

ΤΑΞΙΔΕΨΑΜΕ ΣΤΑ 20 ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΑ ΟΡΕΙΝΑ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Κυκλοφορεί στις 12 Nοεμβρίου με ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ