Τα φαλάφελ είναι παραδοσιακό πιάτο της μεσοανατολίτικης κουζίνας και μάλλον προέρχεται από την Αίγυπτο. Μπορούν να σερβιριστούν μόνα τους ή σε αραβική πίτα με διάφορα άλλα συστατικά. Είναι χορτοφαγικά και πολύ θρεπτικά, μια και αποτελούν σημαντική πηγή πρωτεΐνης.
Αθήνα: Που θα φάμε το καλύτερο φαλάφελ
Στην Αθήνα ειδικά, τα έχουμε αγαπήσει ιδιαίτερα αφού στην πόλη θα βρούμε αρκετά αυθεντικά μαγαζιά που ειδικεύονται στα φαλάφελ. Ωστόσο, γιατί να μην τα δοκιμάσετε και στο σπίτι;
Τα εύκολα φαλάφελ που θα μπουν στη διατροφή σας
Τι θα χρειαστείτε: 500 γρ ρεβίθια, 1 κρεμμύδι, 1 σκελίδα σκόρδο, μισό ματσάκι φρέσκο μαϊντανό, 1 κουταλιά της σούπας κύμινο σε σκόνη, 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κόλιανδρο, αλάτι, πιπέρι, 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ, 1 κουταλιά της σούπας τριμμένη φρυγανιά (μόνο αν χρειάζεται), λάδι για τηγάνισμα
Εκτέλεση
Πρώτα από όλα, μουλιάζουμε τα ρεβίθια σε άφθονο νερό για 24 ώρες. Την επόμενη ημέρα τα στραγγίζουμε και τα στεγνώνουμε πολύ καλά. Στη συνέχεια τα προσθέτουμε στο μπλέντερ μαζί με το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά.
Good to know: Η συνταγή δεν περιλαμβάνει μαγείρεμα των ρεβιθιών πριν τη χρήση (αν χρησιμοποιηθούν μαγειρεμένα ρεβίθια τα φαλάφελ θα θρυμματίζονται εύκολα, και θα πρέπει να προστεθεί αλεύρι στο μείγμα).
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον. Προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ και αν δούμε πως το μείγμα δεν είναι πολύ συμπαγές, προσθέτουμε την τριμμένη φρυγανιά.
Στη συνέχεια ανακατεύουμε και πλάθουμε μπαλάκια. Βάζουμε άφθονο λάδι σε ένα γεμάτο μεγάλο τηγάνι και μαγειρεύουμε για 4 – 5 λεπτά, μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.
Αγνά και φυσικά snack στην Αθήνα: Γεύση & αποτοξίνωση πάνε μαζί σε 3+1 μαγαζιά
Τα σερβίρουμε σε πιάτο ή μέσα σε αραβική πίτα σαν σάντουιτς μαζί με σος από ταχίνι, αγγούρι, ντομάτα, ψητή μελιτζάνα, πίκλες και μαρούλι.
Συνταγή από: themediterraneandish.com
Δείτε επίσης:
Η απόλυτη travel bucket list για το 2022: Το Διακοπές προτείνει
Στη Δρακόλιμνη Τύμφης και Σμόλικα: Πεζοπορία σε τοπία που μένουν αξέχαστα