Κάθε Σεπτέμβρη χάρη στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, η συμπρωτεύουσα δέχεται έναν μεγάλο αριθμό επισκεπτών από κάθε γωνιά της Ελλάδας και όχι μόνο. Πολλοί θα επισκεφθούν αυτή τη περίοδο την πόλη για πρώτη φορά ή και όχι, όμως το μόνο σίγουρο είναι ότι μετά τις επαγγελματικές υποχρεώσεις ή την βόλτα στη ΔΕΘ, όλοι θα αναζητήσουν το καλύτερο φαγητό στη Θεσσαλονίκη.
Στα καλά καθούμενα: Ένα μοναδικό μέρος για κρέας στη Θεσσαλονίκη
Ακόμη και αν δεν έχετε καμία σχέση με Θεσσαλονίκη είναι πολύ πιθανό να έχετε “πέσει πάνω” στα πιάτα του μαγαζιού στο Instagram. Ο ιδιοκτήτης Στέφανος Σαράτσης είναι ένας “μάγος του κρέατος” καθώς στο μενού του εστιατορίου του θα βρείτε σπάνιες κοπές. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να πάτε εκεί με άδειο στομάχι και με όρεξη για καλό premium κρέας. Αν πάλι, βρίσκεστε στην Θεσσαλονίκη και θέλετε ένα καλό γεύμα για take away τότε μη διστάσετε να παραγγείλετε από το Καλά Καθούμενα που διαθέτει ένα υποδειγματικό delivery με ειδικά διαμορφωμένα αυτοκίνητα.
Οικογενειακό Trip: Από τη Θεσσαλονίκη στo πάρκο Αγίου Νικολάου στη Νάουσα
Μούργα
Με πιάτα που διαμορφώνονται από την ψαριά της ημέρας και τα εποχικά υλικά, η Μούργα αποτελεί μια σταθερά στον γαστρονομικό χάρτη της Θεσσαλονίκης. Εκεί θα απολαύσετε ξεχωριστές δημιουργίες οι οποίες εντυπωσιάζουν για την πρωτοτυπία των συνδυασμών και φυσικά για τη γεύση.
Χαρούπι
Ο γνωστός chef Μανώλης Παπουτσάκης σας περιμένει στο Χαρούπι για να σας μυήσει στην -με μοντέρνα αγγίγματα- κρητική κουζίνα του. Μερικά από τα εμβληματικά πιάτα της Κρήτης που μπορείτε να δοκιμάσετε είναι: το γαμοπίλαφο, το αρνί τσιγαριαστό ή το κουνέλι. Κάθε πτυχή του μενού έχει άρωμα Κρήτης, αφού μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε πολλά τυριά από επιλεγμένα κρητικά τυροκομεία αλλά και ανάμεσα σε πολλές ετικέτες κρασιού από αμπελώνες της πατρίδας του chef.
7 Θάλασσες: Το spot για ψαροφαγία
Αν αγαπάτε το φρέσκο και ποιοτικό ψάρι τότε αυτός είναι ο προορισμός σας. Το 7 Θάλασσες είναι ένας ναός της ψαροφαγίας, με ένα menu που περιέχει όχι μόνο τα φρέσκα ψάρια και θαλασσινά ημέρας αλλά και πιο ξεχωριστές προτάσεις όπως είναι το tartare τόνου και το sushi.
BléVin
Κάτω από το κομψό ισόγειο στον πεζόδρομο της Γεωργίου Σταύρου, θα βρείτε ένα μεγάλο κελάρι που φιλοξενεί πάνω από 300 ετικέτες από όλη την Ελλάδα και τουλάχιστον 100 εκλεκτές επιλογές από τους αμπελώνες του κόσμου.
Η γαστρονομική εμπειρία συμπληρώνεται από πιάτα με εκλεκτές κοπές κρεάτων αλλά και προσεγμένες επιλογές αλλαντικών και τυριών. Μερικά από όσα μπορείτε να δοκιμάσετε μαζί με το κρασί είναι: τα χτένια surf & turf, η πάπια, το tartare μόσχου με σκόνη παντζαριού και πολλά ακόμη.
Maestranza
Πρόκειται για Ελληνική fusion cuisine, με φρέσκιες αγνές πρώτες ύλες, premium κοπές και επιλεγμένες ετικέτες κρασιών. Στο πατάρι δημιουργήθηκε, με την επίβλεψη και διαχείριση του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, μία πρωτότυπη microfarm για την παραγωγή αρωματικών φυτών, microgreens και σύντομα κάποιων λαχανικών, προϊόντα που θα απολαμβάνετε στα πιάτα σας.
Δείτε ακόμη, στο Διακοπές:
Tα καλύτερα wine bars για ρομαντική έξοδο στην Αθήνα