Selene Restaurant
Το εμβληματικό εστιατόριο με την πορεία 36 χρόνων, φέτος επέλεξε για να αναλάβει τα ηνία της κουζίνας του, τον Έκτορα Μποτρίνι. Ο βραβευμένος με αστέρι Michelin chef δεν θα μπορούσε παρά να σας περιμένει για μια απερίγραπτη γαστρονομική εμπειρία στη Σαντορίνη.
Στα μενού θα συμπεριλάβει δημοφιλείς σπεσιαλιτέ του, όπως η περίφημη νεραντζοσαλάτα με ξιφία, αλλά θα γευτείτε και τον μοναδικό του ντοματοκεφτέ ή τα μακαρόν φάβας με καπνιστό χέλι και κάππαρη αλλά και τη καρμπονάρα με τηνιακή λούζα και σαντορινιά φιστίκια.
Ο κόσμος του κρασιού δεν θα μπορούσε να λείπει από ένα τέτοιου επιπέδου εστιατόριο. Γι’ αυτό και ως μαέστρο στο σωστό wine pairing στο Selene θα βρείτε τον γνωστό Ιωάννη Καρακάση, έναν από τους 400 Masters of Wine στον κόσμο.
Info: selene.gr
Lure by Olivier Campanha
Στο ξενοδοχείο Mystique θα βρείτε πίσω από την κουζίνα τον Olivier Campanha. Σε μία απόλυτα ειδυλλιακή τοποθεσία αξίζει να επισκεφθείτε το εστιατόριο του ξενοδοχείου για ένα γεύμα που θα σας μείνει αξέχαστο.
Το μενού είναι πραγματικά ξεχωριστό και έτοιμο να σας συναρπάσει. Μερικά από όσα ξεχωρίζουν είναι ο αστακός με τρούφα, το αρνάκι Κρήτης με σπαράγγια και μέλι αλλά και μια κακαβιά που δεν έχετε συνηθίσει.
Info: mystique.gr
Saint
Το φετινό καλοκαίρι ο Χρόνης Δαμαλάς αναλαμβάνει τη κουζίνα του ξενοδοχείου Saint, με fusion ελληνική κουζίνα με ασιατικές επιρροές, βασισμένη κυρίως στο ψάρι. Όσα δεν θα διστάζαμε να δοκιμάσουμε είναι: τα tacos γαρίδας, το βασιλικό καβούρι και φυσικά τη “τετραλογία” ψαριού όπου θα βρείτε ψάρι σε 4 υφές (Tartar/Ceviche/Carpaccio/Grill).
Info: saintsantorini.com
Vezené
Όσοι αγαπούν το καλό φαγητό, γνωρίζουν τον Άρη Βεζενέ. Στη Σαντορίνη, στο Cavo Tagoo, μπορείτε να γευτείτε δημιουργίες του σε ένα μοναδικό περιβάλλον Ανοιχτής Φωτιάς. Αυτό, με τη δύναμη και την απλότητα της δημιουργεί μια συναρπαστικά έντονη γευστική εμπειρία.
Περισσότερα για το Vezené στη Σαντορίνη, εδώ.