Food Culture: Η παραδοσιακή κουζίνα της Μεσσηνίας

ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 19'
Food Culture: Η παραδοσιακή κουζίνα της Μεσσηνίας

Οι εύφορες κοιλάδες της Μεσσηνίας ήταν το στοιχείο που την έκανε να κατοικηθεί από τα προϊστορικά χρόνια. Από το παγκοσμίως γνωστό λάδι της και τις ελιές, μέχρι σύκα, εσπεριδοειδή, βότανα του Ταϋγέτου και πολλά άλλα. Φυσικά, με τέτοια αγνά προϊόντα, δεν γίνεται να μην είχε δημιουργηθεί η παραδοσιακή κουζίνα της Μεσσηνίας, με συνταγές που κρατάμε αναλλοίωτες μέχρι και σήμερα και σε κάθε μπουκιά μας θυμίζουν αυτόν τον τόπο.

Η παραδοσιακή κουζίνα της Μεσσηνίας: Ντόπιες πρώτες ύλες και πιάτα που δεν πρέπει να χάσετε

Φωτό: Unsplash

Προϊόντα της περιοχής

Ελαιόλαδο και ελιές Καλαμών

Το ελαιόλαδο της Μεσσηνίας θεωρείται από τα καλύτερα στον κόσμο. Μερικά εκατομμύρια λιόδεντρα συμμαχούν για να προσφέρουν στην περιοχή εξαιρετικές πρώτες ύλες. Στον απέραντο ελαιώνα της Μεσσηνίας υπάρχουν 13.500.000-15.000.000 ελαιόδεντρα!


ΝΕΟ ΤΕΥΧΟΣ

ΤΑΞΙΔΕΨΑΜΕ ΣΤΑ 20 ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΑ ΟΡΕΙΝΑ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Κυκλοφορεί στις 12 Nοεμβρίου με ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ