Αν ταξιδέψετε αυτόν τον χειμώνα στην Βόρεια Ελλάδα και ειδικά στη Θράκη, σίγουρα θα γυρίσετε πίσω με τον νόστιμο καβουρμά που θα βρείτε στα τοπικά καταστήματα.
Ο καβουρμάς παρασκευάζεται σε κυλινδρικά μπαστούνια και κυκλοφορεί σε διάφορες εκδοχές: άπαχο βοδινό κρέας, αρνίσιο κρέας, ανάμεικτος, δηλαδή με χοιρινό και βοδινό κρέας, αλλά και πικάντικος με πράσο και μπαχαρικά. Τα τελευταία χρόνια, οι Θρακιώτες παραγωγοί τον φτιάχνουν με βουβαλίσιο κρέας από την Κερκίνη σε μια πολύ νόστιμη εκδοχή που αξίζει να δοκιμάσετε.
Μη ξεχνάτε πως συνοδεύεται υπέροχα με ένα ξινόμαυρο αλλά και με τσίπουρο φυσικά.