Food Culture: Μια γνωριμία με τα προϊόντα της Αργολίδας

ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 2'
Food Culture: Μια γνωριμία με τα προϊόντα της Αργολίδας

Η Αργολίδα είναι από τους ιστορικότερους νομούς στην Ελλάδα και κατοικείται από την 8η χιλιετία π.Χ. Ως ιστορικό και πολιτισμικό απαύγασμα της περιοχής είναι η εμφάνιση και ακμή του Μυκηναϊκού πολιτισμού. Πέραν της ιστορίας της, διαθέτει μια πλούσια γαστρονομική παράδοση χάρη στην εύφορη γη της. Μερικά από τα προϊόντα της Αργολίδας που αξίζει να δοκιμάσετε αλλά και να πάρετε μαζί σας είναι τα εξής:

Mέλι

Το μέλι από την περιοχή της Ερμιονίδας φημίζεται για την ποιότητα και τη γεύση του. Γι’ αυτό άλλωστε εκεί μπορείτε να επισκεφθείτε και το Μουσείο Μελιού & Μέλισσας.

Γαρίδες Κοιλάδος

Φωτό: Unsplash

Πρόκειται για ένα πεντανόστιμο έδεσμα της περιοχής. Ψαρεύονται σε βάθος 300 μέτρων και χαρακτηρίζονται για το έντονο κόκκινο χρώμα τους και τη νοστιμιά τους.

Τυροκομικά

Στην περιοχή υπάρχουν αρκετά τυροκομεία και από διάφορα καταστήματα θα μπορέσετε να προμηθευτείτε τυροκομικά προϊόντα με αιγοπρόβειο φρέσκο γάλα, ανάμεσα στα οποία πρωταγωνιστεί η περίφημη ΠΟΠ φέτα Άργους. Ακόμη, θα βρείτε το ξακουστό μαλακό τυρί, την πικάντικη γραβιέρα αλλά και το βούτυρο γάλακτος.


ΝΕΟ ΤΕΥΧΟΣ

ΤΑΞΙΔΕΨΑΜΕ ΣΤΑ 20 ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΑ ΟΡΕΙΝΑ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Κυκλοφορεί στις 12 Nοεμβρίου με ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ