Παλαιότερα οι νοικοκυρές, ιδίως στα χωριά, έφτιαχναν τα δικά τους σπιτικά ζυμαρικά. Η παρασκευή τους γινόταν πάντα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες αφού τότε είχαν σε επάρκεια τα απαραίτητα υλικά. Πρώτα και κύρια τα σιτηρά και έπειτα το φρέσκο γάλα και τα αυγά. Έπλαθαν τη ζύμη, την έκοβαν ή την έτριβαν στο χέρι και την άπλωναν για να στεγνώσει καλά στον ήλιο. Στη συνέχεια, τη φύλαγαν στα κελάρια τους μέσα σε πάνινα σακιά για να περάσουν τον χειμώνα.
Food Culture: Παραδοσιακά ζυμαρικά από όλη την Ελλάδα
27.10.2021
ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 4'