Food Culture: Παραδοσιακά ζυμαρικά από όλη την Ελλάδα

ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 4'
Food Culture: Παραδοσιακά ζυμαρικά από όλη την Ελλάδα

Παλαιότερα οι νοικοκυρές, ιδίως στα χωριά, έφτιαχναν τα δικά τους σπιτικά ζυμαρικά. Η παρασκευή τους γινόταν πάντα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες αφού τότε είχαν σε επάρκεια τα απαραίτητα υλικά. Πρώτα και κύρια τα σιτηρά και έπειτα το φρέσκο γάλα και τα αυγά. Έπλαθαν τη ζύμη, την έκοβαν ή την έτριβαν στο χέρι και την άπλωναν για να στεγνώσει καλά στον ήλιο. Στη συνέχεια, τη φύλαγαν στα κελάρια τους μέσα σε πάνινα σακιά για να περάσουν τον χειμώνα.


ΝΕΟ ΤΕΥΧΟΣ

ΤΑΞΙΔΕΨΑΜΕ ΣΤΑ 20 ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΑ ΟΡΕΙΝΑ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Κυκλοφορεί στις 12 Nοεμβρίου με ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ