Food Culture: Τα παραδοσιακά εδέσματα της Καθαράς Δευτέρας

ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 3'

Όλα όσα έχουμε σε πρώτο πλάνο κάθε χρόνο, για να γιορτάσουμε την αρχή της Σαρακοστής.

Ταραμοσαλάτα

Στο σαρακοστιανό τραπέζι εμφανίζεται σε πολλές εκδοχές για να διαλέξετε ποια σας ταιριάζει καλύτερα. Φτιάξτε τη με λευκό ή κόκκινο ταραμά προσθέτοντας ψωμί ή πατάτα, κρεμμύδι ή σε κάποιες περιπτώσεις σκόρδο, αμύγδαλα, λεμόνι και λάδι επιλογής σας (ελαιόλαδο ή σπορέλαιο).

Μύδια

Φωτό: Unsplash

Όχι μόνο τα μύδια αλλά και πολλά ακόμη όστρακα πρωταγωνιστούν στο παραδοσιακό τραπέζι, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Οι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να τα απολαύσετε είναι πολλοί, ωστόσο αν θέλετε φέτος να κάνετε την διαφορά μπορείτε να τα δοκιμάσετε ως: μύδια σαγανάκι, μυδοπίλαφο, αχνιστά με σαφράν, μυδοκεφτέδες και πολλά ακόμη!


ΝΕΟ ΤΕΥΧΟΣ

ΤΑΞΙΔΕΨΑΜΕ ΣΤΑ 20 ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΑ ΟΡΕΙΝΑ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Κυκλοφορεί στις 12 Nοεμβρίου με ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ