Τα ελληνικά τυριά που μπορεί να κανείς να συναντήσει σε όλα τα μικρά ή μεγάλα τυροκομεία της χώρας μπορεί να είναι χιλιάδες. Η ποικιλία τους, όντας τεράστια, καλύπτει κάθε γούστο και αξίζει να τα αποθεώσετε σε ένα πλήρες πλατό τυριών, που θα απολαύσει όλη η παρέα.
Νάξος
Η Νάξος είναι ένας προορισμός των Κυκλάδων που αγαπά ο κάθε foodie.
Τα τυριά που πρέπει απαραιτήτως να δοκιμάσει ένας αυθεντικός λάτρης των τυριών είναι το Αρσενικό Νάξου (ΠΟΠ) που προέρχεται από αιγοπρόβειο γάλα και η Γραβιέρα Νάξου (ΠΟΠ), που παράγεται στο νησί τα τελευταία εξήντα πέντε χρόνια περίπου και η πιπεράτη γεύση της είναι απλά μοναδική.
Μέτσοβο
Τα τυριά “βόρειας” καταγωγής είναι επίσης μοναδικά. Το Μέτσοβο είναι μια περιοχή που διακρίνεται για πολλές γεύσεις, ανάμεσα στις οποίες είναι το κρασί αλλά και ορισμένα εκλεπτυσμένα τυριά.
Το μοναδικό καπνιστό τυρί Μετσοβόνε είναι ένα τυρί που όσοι αγαπούν τα καπνιστά, του έχουν ιδιαίτερη αδυναμία. Αν ετοιμάσετε ένα πλατό τυριών, τότε να είστε σίγουροι πως θα είναι το τυρί-πρωταγωνιστής, που θα κλέψει την παράσταση. Ακόμη, με καταγωγή από το Μέτσοβο είναι και ένα άλλο υπέροχο τυρί που ίσως πολλοί να μη γνωρίζουν και αυτό είναι η τοπική παρμεζάνα.
Παρασκευάζεται από το ίδρυμα Τοσίτσα και ωριμάζει σε ξύλινα ράφια για 2 χρόνια.
Βόλος
Ναι, ο Βόλος έχει πολλά γαστρονομικά μυστικά που ίσως πολλοί να μην γνωρίζουν.