Οι γνωστές σε όλους μας αυγοφέτες είναι ένα αγαπημένο πρωινό με βασικά υλικά το ψωμί, το γάλα, τα αυγά και το ελαιόλαδο. Σκεπτόμενοι το French Toast ο νους μας ταξιδεύει κάπου προς Γαλλία, σε ένα ατμοσφαιρικό καφέ με χαλαρή διάθεση. Ωστόσο, από που προέρχεται αυτή η συνταγή;
Η παλαιότερη γνωστή αναφορά στο γαλλικό τοστ βρίσκεται στο Apicius, μια συλλογή λατινικών συνταγών που χρονολογείται από τον 1ο αιώνα μ.Χ. Συγκεκριμένα η συνταγή αναφέρει: σπάστε ψιλό άσπρο ψωμί, χωρίς την κόρα, σε μεγάλα κομμάτια που μουλιάζουν στο γάλα και στα αυγά, τηγανίστε τα σε λάδι, ρίξτε από πάνω μέλι και σερβίρετε».
Ωστόσο, αναφορές βρίσκονται και για άλλες χώρες, όπως τη Γαλλία, όπου η συνταγή πρωτοεμφανίζεται με το όνομα pain perdu, δηλαδή «χαμένο» ψωμί, μιας και το French toast ήταν ένα τρόπος να αξιοποιήσουν το ψωμί της προηγούμενης ημέρας.