ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 2'
Φθινοπωρινές τροφές που πρέπει να εντάξετε στη διατροφή σας

Το φθινόπωρο είναι μια εποχή που μας προσφέρει υγιεινές και νόστιμες επιλογές για μια ισορροπημένη διατροφή. Ανακαλύψτε όλα τα φρούτα και τα λαχανικά που μπορείτε να απολαύσετε σε γλυκούς και αλμυρούς συνδυασμούς.

 

Κολοκύθα

Ένα τρόφιμο πολύ πλούσιο σε φυτικές ίνες, θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες. Έχει λίγες θερμίδες, έχει υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο, αντιοξειδωτικά ενώ παράλληλα κάνει καλό στην επιδερμίδα και την όραση χάρη στο γεγονός ότι διαθέτει β-καροτένιο.

κολοκύθα
Πηγή: Pixabay

Η κολοκύθα στέκεται ως βασικό υλικό τόσο σε γλυκά όσο και αλμυρά πιάτα. Πεντανόστιμες σούπες, κολοκυθόπιτες, τσιπς από φλούδα κολοκύθας καθώς και τέλεια κέικ ή muffin, τάρτες και πίτες.

 

Παντζάρια

Ένα εξαιρετικό λαχανικό, τα παντζάρια είναι πλούσια σε νιτρικά άλατα, μαγνήσιο, κάλιο, βιταμίνες, καθώς και αντιοξειδωτικά στοιχεία. Είναι ο ιδανικός σύμμαχος για την ενδυνάμωση του οργανισμού απέναντι σε ασθένειες.  Καταναλώστε τα σε σαλάτες, βρασμένα με ελαιόλαδο, καθώς και σε αναζωογονητικά smoothies.

 

Γλυκοπατάτα

Ένα υγιεινό και πεντανόστιμο τρόφιμο, η γλυκοπατάτα μπορεί να καταναλωθεί με πολλούς τρόπους και να κερδίσει μια θέση στη διατροφή σας.  Πλούσια σε βιταμίνες B6, C & D, καθώς επίσης και σημαντική πηγή σιδήρου. Βοηθά στην καλή υγεία του ανοσοποιητικού και μπορείτε να την απολαύσετε είτε ως συνοδευτικό είτε μόνες τους.

γλυκοπατάτα
Πηγή: Unsplash

 

Φρούτα εποχής

Μήλα, αχλάδια, cranberries, ρόδια: από τα πιο νόστιμα φρούτα που μας προσφέρονται απλόχερα τους φθινοπωρινούς μήνες. Εξαιρετικής θρεπτικής αξίας, γευστικά, με αντιοξειδωτικά οφέλη. Επίσης, κάνουν καλό στην επιδερμίδα μας. Τα εποχιακά φρούτα μπορούν να καταναλωθούν τόσο σε γλυκές πίτες, νόστιμα smoothie ή χυμούς, και φυσικά μόνα τους ή σε μια τέλεια φρουτοσαλάτα.

Ακολουθήστε το diakopes.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΝΕΟ ΤΕΥΧΟΣ
Diakopes Magazine

ΤΑΞΙΔΕΨΑΜΕ ΣΤΑ 20 ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΑ ΟΡΕΙΝΑ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Κυκλοφορεί στις 12 Nοεμβρίου με ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ