Η κερκυραϊκή κουζίνα έχει τη δική της σφραγίδα ανάμεσα στις άλλες της χώρας. Με τις επιρροές που δέχθηκε το νησί ανά τους αιώνες, η Κέρκυρα διαμόρφωσε έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα και μια γαστρονομική παράδοση γεμάτη νοστιμιές. Τι θα φάμε στη Κέρκυρα; Συγκεντρώσαμε τα εμβληματικά πιάτα της Κερκυραϊκής κουζίνας που κάθε επισκέπτης πρέπει να δοκιμάσει.
Τα εμβληματικά πιάτα της Κερκυραϊκής κουζίνας που ακολουθούν ξεχειλίζουν από νοστιμιά και θα σας απογειώσουν τις διακοπές.
Παστιτσάδα:
Κέρκυρα χωρίς παστιτσάδα δεν γίνεται! Είναι το γευστικό πάντρεμα του κόκορα ή μοσχαριού με την έντονη κόκκινη σάλτσα με κρασί, πιπέρι, κανέλα και πολλά άλλα μπαχαρικά. Το μελωμένο κρέας μαζί με τα χοντρά μακαρόνια απλά απογειώνουν τον ουρανίσκο.
| Η αυξημένη υγρασία που έχει το νησί είχε δημιουργήσει την ανάγκη για κατανάλωση πολλών θερμίδων και “ζεστών” τροφών. Έτσι, στα ζυμαρικά προστέθηκε το καυτερό πιπέρι, το σκόρδο και το κρασί που ανέδειξε την παστιτσάδα ως το αγαπημένο φαγητό των ντόπιων. |
Mπουρδέτο :
Η κερκυραϊκή συνταγή μαγειρέματος ψαριών που περιλαμβάνει τσιγαρισμένο κρεμμύδι, κόκκινη σάλτσα και χυμό λεμονιού. Φυσικά, πρωταγωνιστεί η έντονη γεύση του κόκκινου πιπεριού. Ψάρια που προτιμώνται για τη συνταγή είναι οι σκορπιοί, οι μπακαλιάροι, οι γόπες κ.α.
Ψάρι Μπιάνκο: Πρόκειται για το ψάρι που μαγειρεύεται μαζί με σκόρδο, μαϊντανό, χυμό λεμονιού και πατάτες.
Σαβόρο: Είναι η πικάντικη σάλτσα με βάση το ξίδι, τη δάφνη, τη σταφίδα, το σκόρδο και το δεντρολίβανο στην οποία συντηρούνται τα τηγανητά ψάρια. Άψογος συνδυασμός της σάλτσας είναι με τα μπαρμπούνια.
Πορπέτες: Πρόκειται για τους κεφτέδες με κόκκινη σάλτσα η οποία όμως είναι αρκετά ιδιαίτερη αφού περιέχει αντζούγια, πανσέτα, τυρί και μοσχοκάρυδο.
Σοφρίτο: Το σοφρίτο είναι οι λεπτές φέτες μοσχαριού οι οποίες μαγειρεύονται με ένα μείγμα ξυδιού, σκόρδου και μαϊντανού.
Δείτε ακόμη, στο Διακοπές:
Ψησταριές και ταβέρνες της Αττικής που σας περιμένουν για παραδοσιακές σούβλες