Οι νηστίσιμες εκδοχές αγαπημένων μας συνταγών είναι ιδανικές για το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας, καθώς και για την περίοδο της νηστείας. Απλές, εύκολες συνταγές που θα λατρέψετε.
Χαλβάς Σιμιγδαλένιος
Ένα εύκολο και αγαπημένο γλυκό, που δε λείπει ποτέ από το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας. Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι σιμιγδάλι χοντρό ή ψιλό (μπορούμε να βάλουμε και από τα δύο), ελαιόλαδο, ζάχαρη, νερό, ξυλάκια κανέλας, κανέλα για το τελικό πασπάλισμα.
Εκτέλεση: Αρχικά παρασκευάζουμε το σιρόπι. Βάζουμε 4 ποτήρια νερό και 3 ποτήρια ζάχαρη στην κατσαρόλα με ένα ξύλο κανέλας ή μια φλούδα λεμονιού. Το βράζουμε για 5 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει. Σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε 1 ποτήρι λάδι και αφού ζεσταθεί καλά βάζουμε 2 ποτήρια σιμιγδάλι και το καβουρδίζουμε.
Παίρνουμε μια κουτάλα από το χλιαρό πλέον σιρόπι και αναμειγνύουμε σιγά σιγά με το σιμιγδάλι. Συνεχίζουμε και με το υπόλοιπο. Μόλις το σιρόπι απορροφηθεί, τραβάμε την κατσαρόλα στην άκρη. Το βάζουμε σε μια φόρμα και όταν το αφαιρέσουμε πασπαλίζουμε με κανέλα.