Κινόα: Ποια είναι τα οφέλη της και πώς θα την απολαύσουμε

ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 3'
Κινόα: Ποια είναι τα οφέλη της και πώς θα την απολαύσουμε

Η κινόα ανήκει στην κατηγορία των ψευδοδημητριακών και η προέλευσή της ξεκινά από τη Νότια Αμερική. Είναι ένα προϊόν μεγάλης διατροφικής αξίας, που ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο σε συνταγές.

Μερικά από τα σημαντικά οφέλη για την υγεία και τη διατροφή που μας προσφέρει η κινόα, είναι η υψηλή περιεκτικότητα της σε πρωτεΐνη, περισσότερη μάλιστα από τα κοινά δημητριακά, το ρύζι και το κριθαράκι. Δεν περιέχει γλουτένη, γεγονός που την καθιστά ιδανική τροφή για άτομα με ευαισθησία στη γλουτένη και κοιλιοκάκη. Αποτελεί καλή πηγή φυτικών ινών, που βοηθούν τόσο στον κορεσμό όσο και στην ομαλή λειτουργία του εντέρου. Περιέχει Ωμέγα 3 λιπαρά και είναι καλή πηγή μαγνησίου, καλίου, σιδήρου, ασβεστίου και άλλων μετάλλων και βιταμινών.

Πηγή: Unsplash

Εσείς γνωρίζατε πόσα είδη κινόα υπάρχουν;

Κι όμως! Υπάρχουν περισσότερες από 1.000 ποικιλίες κινόα. Πιο εύκολα, στο εμπόριο, συναντάμε την λευκή, την κόκκινη και τη μαύρη. Η πιο συνήθης ποικιλία, που οι περισσότεροι έχουμε δοκιμάσει είναι η λευκή και έχει πολύ ήπια και ουδέτερη γεύση, οπότε συνδυάζεται εύκολα με διάφορα άλλα συστατικά στις συνταγές μας.

Πηγή: Unsplash

ΝΕΟ ΤΕΥΧΟΣ

ΤΑΞΙΔΕΨΑΜΕ ΣΤΑ 20 ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΑ ΟΡΕΙΝΑ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Κυκλοφορεί στις 12 Nοεμβρίου με ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ