ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 12'
Κλασικά ζαχαροπλαστεία που μένουν αναλλοίωτα στον χρόνο

Σήμερα τα ζαχαροπλαστεία δεν έχουν ακριβώς την ίδια θέση στη καθημερινότητα και στις εξόδους αλλά καμιά φορά, νιώθουμε την ανάγκη για ένα κλασικό και καλό γλυκό που θέλουμε να απολαύσουμε σε όμορφο περιβάλλον. Ποια είναι λοιπόν τα κλασικά ζαχαροπλαστεία της Αθήνας;

 

Βάρσος

 

Λίγοι δεν γνωρίζουν το ιστορικό αυτό ζαχαροπλαστείο και σημείο αναφοράς της παλιάς Αθήνας. Το 1892 ο Βασίλειος Βάρσος άνοιξε στο κέντρο της Αθήνας ένα κατάστημα παραγωγής γάλακτος. Αμέσως άκμασε και είχε γίνει πόλος έλξης. Το 1922 μεταφέρθηκε στη Κηφισιά και συνέχισε τις καινοτόμες μεθόδους παραγωγής οι οποίες όχι μόνο τον έκαναν διάσημο σε όλη την Αθήνα αλλά και τον κράτησαν ζωντανό και σταθερό μέχρι σήμερα. Κάθε Κυριακή τα τραπεζάκια του σφύζουν από ζωή και οι ουρές για τους θρυλικούς μπεζέδες ή το τσουρέκι είναι εκεί και σας περιμένουν.

Info: Κασσαβέτη 5, Κηφισιά | Website

 

Μικέ

Πρόκειται για το διαχρονικό ζαχαροπλαστείο της πλατείας Μαβίλη που βρίσκεται στην ίδια ακριβώς θέση, στη συμβολή των οδών Σούτσου και Δορυλαίου, από το 1956. Πρόκειται για ένα από τα καλύτερα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας με φρέσκα γλυκά από αγνά υλικά. Από εκεί μοσχοβολά όλη η πλατεία Μαβίλη φρέσκο βούτυρο. Διαχρονική αξία στις προτιμήσεις των πελατών του αποτελούν η υπέροχη σοκολατένια μπαβαρουάζ και το μιλφέιγ.

Info: Δ. Σούτσου 9 & Δορυλαίου, Πλατεία Μαβίλη

 

Η Στάνη

Εδώ και 88 χρόνια στα πέριξ της πλατείας Ομονοίας βρίσκεται η «Στάνη», ένα γαλακτοπωλείο που μόλις βρεθείτε εκεί, η πλούσια μυρωδιά από το βούτυρο θα σας αιχμαλωτίσει. Από το 1953 η Στάνη έχει αποκομίσει δεκάδες βραβεία από εγχώριους φορείς, ενώ έχει προβληθεί από το «National Geographic» και το Travel Planet. Εκτός από τις φημισμένες κρέμες το γαλακτομπούρεκο και το κανταΐφι θα σας κάνουν να επιστρέψετε άμεσα για ένα… refill.

Info: Μ. Κοτοπούλη 10, Ομόνοια | Website

 

H Xαρά

Η Χαρά άνοιξε το 1969 και έφερε στην οδό Πατησίων τα πολίτικα παγωτά της και το πολίτικο εκμέκ με παγωτό καϊμάκι που μένουν αναλλοίωτα μέχρι και σήμερα. Το φημισμένο παγωτό Chicago που γαρνίρεται με σαντιγί, τριμμένο αμύγδαλο, το κλασικό μπισκότο στην κορυφή και πάντα σε μεταλλικό πιατάκι είναι εκεί για να το γευτούν και οι νεότερες γενιές.

Info: Πατησίων 339 Αθήνα | Website

 

Ανδριάς

Το όνομα του ζαχαροπλαστείου «Ανδριάς» έχει ταυτιστεί με το προφιτερόλ, ένα γλυκό με φανατικούς οπαδούς . Η ιστορία του ξεκινά από το  1972 και από τότε η  συνταγή έχει παραμείνει κλασική και αναλλοίωτη. Η σοκολάτα είναι όσο πυκνή και γευστική χρειάζεται, τα σου στο κατάλληλο μέγεθος, ούτε μαλακά, ούτε ξερά, και η σαντιγί ακριβώς όπως πρέπει.

Info: Λ.Καποδιστριου 92, Φιλοθέη/ Σεβαστουπόλεως 64, Αμπελόκηποι | Website

Δείτε ακόμη, στο Διακοπές:

Παξοί: Ο μαγικός προορισμός που γνωρίσαμε μέσα από το Maestro


Εκδρομή στην Μάνη; Ένας οδηγός για την μοναδική Αρεόπολη

Ακολουθήστε το diakopes.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΝΕΟ ΤΕΥΧΟΣ
Diakopes Magazine

ΤΑΞΙΔΕΨΑΜΕ ΣΤΑ 20 ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΑ ΟΡΕΙΝΑ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Κυκλοφορεί στις 12 Nοεμβρίου με ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ