ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 2'
Κρασί και κρέας: Οι τέλειοι συνδυασμοί για Τσικνοπέμπτη

Άλλοι προτιμούν μερακλίδικα παϊδάκια, άλλοι medium σπαλομπριζόλες και άλλοι είναι fan του χοιρινού. Σίγουρα όμως όλοι απολαμβάνουμε μια Τσικνοπέμπτη με καλή παρέα, η οποία απογειώνεται με νόστιμα ψητά και φυσικά, καλό κρασί.

Πώς θα κάνουμε όμως το τέλειο wine pairing για την Τσικνοπέμπτη;

Αν επιλέξετε να ψήσετε παϊδάκια στην σχάρα με μπόλικο αλατάκι και αρκετό λίπος, καλό είναι να τα ταιριάξετε με ένα τανικό κρασί με οξύτητα, όπως ένα Ξινόμαυρο.

Όσον αφορά τις χοιρινές μπριζόλες, αναζητήστε κόκκινα κρασιά αλλά όχι πολύ πλούσια και πολύ τανικά. Τα φρέσκα Αγιωργίτικα είναι μια καλή επιλογή, η οποία ισχύει και για τα χοιρινά καλαμάκια που πολλοί επιλέγουμε. Για τις λιπαρές πανσέτες στις οποίες όλοι έχουν αδυναμία, πέραν ενός Αγιωργίτικου μπορείτε να επιλέξετε και ένα φρέσκο Ξινόμαυρο από το Αμύνταιο.

κρέας ψητά τσικνοπέμπτη αθήνα
Που θα απολαυσουμε premium κρεας στην Αθηνα; | Φωτο: Unsplash

Συνήθως, από ένα bbq δεν λείπει η μοσχαρίσια μπριζόλα. Μια καλά σιτεμένη σπαλομπριζόλα ή κάποια άλλη κοπή του μοσχαριού, είναι πρόκληση για κάθε ψήστη. Για κάτι τέτοιο θέλουμε γεμάτα κρασιά, με ένταση και συμπύκνωση, όπως ένα Cabernet Sauvignon και ένα Merlot.


Κορυφαίοι προορισμοί με καλό φαγητό κοντά στην Αθήνα


Το μοσχαρίσιο συκώτι διαφέρει αρκετά από τα άλλα κρέατα στην υφή του και στην ένταση της γεύσης. Εδώ δεν αναζητάμε κρασιά με υψηλό επίπεδο τανινών, αλλά κομψά και πολύπλοκα κρασιά με ώριμα αρώματα. Προσανατολιστείτε σε ένα παλαιωμένο ερυθρό κρασί με αρκετή οξύτητα, από ποικιλίες όπως το Syrah.

Δείτε επίσης:

Το τηγανητό κοτόπουλο αποθεώνεται σε αυτά τα μαγαζιά της πόλης


Οι ταβέρνες στην Αθήνα που θα νιώσετε σαν στο σπίτι σας

Ακολουθήστε το diakopes.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΝΕΟ ΤΕΥΧΟΣ
Diakopes Magazine

ΤΑΞΙΔΕΨΑΜΕ ΣΤΑ 20 ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΑ ΟΡΕΙΝΑ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Κυκλοφορεί στις 12 Nοεμβρίου με ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ