Άλλοι προτιμούν μερακλίδικα παϊδάκια, άλλοι medium σπαλομπριζόλες και άλλοι είναι fan του χοιρινού. Σίγουρα όμως όλοι απολαμβάνουμε μια Τσικνοπέμπτη με καλή παρέα, η οποία απογειώνεται με νόστιμα ψητά και φυσικά, καλό κρασί.
Πώς θα κάνουμε όμως το τέλειο wine pairing για την Τσικνοπέμπτη;
Αν επιλέξετε να ψήσετε παϊδάκια στην σχάρα με μπόλικο αλατάκι και αρκετό λίπος, καλό είναι να τα ταιριάξετε με ένα τανικό κρασί με οξύτητα, όπως ένα Ξινόμαυρο.
Όσον αφορά τις χοιρινές μπριζόλες, αναζητήστε κόκκινα κρασιά αλλά όχι πολύ πλούσια και πολύ τανικά. Τα φρέσκα Αγιωργίτικα είναι μια καλή επιλογή, η οποία ισχύει και για τα χοιρινά καλαμάκια που πολλοί επιλέγουμε. Για τις λιπαρές πανσέτες στις οποίες όλοι έχουν αδυναμία, πέραν ενός Αγιωργίτικου μπορείτε να επιλέξετε και ένα φρέσκο Ξινόμαυρο από το Αμύνταιο.
Συνήθως, από ένα bbq δεν λείπει η μοσχαρίσια μπριζόλα. Μια καλά σιτεμένη σπαλομπριζόλα ή κάποια άλλη κοπή του μοσχαριού, είναι πρόκληση για κάθε ψήστη. Για κάτι τέτοιο θέλουμε γεμάτα κρασιά, με ένταση και συμπύκνωση, όπως ένα Cabernet Sauvignon και ένα Merlot.