Σύμφωνα με την ιστορία και έναν αρχαίο θρύλο, ένας από τους λόγους που ο Ξέρξης ήθελε να κατακτήσει τα εδάφη της Ελλάδας ήταν για τα ξακουστά σύκα που είχε.
Το σύκο είναι ένας από τους πολυτιμότερους καρπούς της ελληνικής γης και το να γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της διατροφής μας θα είναι εξαιρετικά σημαντικό για τον οργανισμό. Με εύκολες συνταγές λίγων υλικών, μπορείτε να απογειώσετε τη γεύση του μέσω συνδυασμών που ίσως να μην είχατε ξανασκεφτεί.
Η κλασική συνταγή που όλοι αγαπούν
Μια από τις νοστιμότερες μαρμελάδες είναι αυτή του σύκου. Κάθε είδους μαρμελάδας είναι πραγματικά εύκολο για να το δοκιμάσει κανείς και γιατί όχι, αν δεν το έχετε ξανακάνει, τα σύκα θα είναι η καλύτερη αφορμή.
Ως υλικά αυτό που θα χρειαστείτε είναι: σύκα καθαρισμένα (1,5 κιλό), 600 γρ. ζάχαρη, 1 φλιτζάνι μαυροδάφνη, 1 ξύλο κανέλας, μερικά γαρίφαλα και για το τέλος, χυμό και ξύσμα από ένα λεμόνι. Για την παρασκευή, πρώτα ξεκινήστε με το να βράσετε τα σύκα με τη ζάχαρη, το κρασί και τα μπαχαρικά. Σε μέτρια προς σιγανή φωτιά, ανακατεύετε μέχρι να πάρουν μια βράση τα υλικά και να αποκτήσουν ενιαίο σώμα.