Oι πίτες είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ηπειρώτικης κουζίνας. Στους ζεστούς ξυλόφουρνούς της έχουν καταγραφεί περισσότερα από 200 διαφορετικά είδη πίτας. Πίτες για κάθε μέρα, πίτες για ειδικές περιστάσεις, αλμυρές, γλυκές, με φύλλο ή χωρίς, και γέμιση ό,τι μπορείτε να φανταστείτε. Χορτόπιτες, τυρόπιτες, γαλατόπιτες, πρασόπιτες, λαχανόπιτες, κιμαδόπιτες, ζυμαρόπιτες, κολοκυθόπιτες, κοτόπιτες και ο κατάλογος δεν σταματά πουθενά.
Ας δούμε μερικές από τις highlight ηπειρώτικες πίτες, που μόλις φτάσετε στα ηπειρωτικά εδάφη πρέπει οπωσδήποτε να αναζητήσετε:
Κασιόπιτα: τα υλικά της είναι αλεύρι, αυγά, λάδι, βούτυρο, γάλα, νερό, αλάτι και φέτα ή κατσικίσιο τυρί. Πρόκειται για μια πίτα χωρίς φύλλο που είναι ιδιαίτερα εύκολη. Βέβαια τα μυστικά της κρύβονται στο σωστό ψήσιμο αλλά και το ποιοτικό βούτυρο.
Hint: Κασιού στα βλάχικα είναι το τυρί