Οι νησιώτικες μπύρες μικροζυθοποιίας που αξίζει να αναζητήσετε

ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 4'
Οι νησιώτικες μπύρες μικροζυθοποιίας που αξίζει να αναζητήσετε

Ούζο, ρακή, μαστίχα, τσίπουρο, κρασί, λικέρ είναι τα πιο δημοφιλή ποτά και αποστάγματα της χώρας. Πλέον, πολλοί Έλληνες όμως, στράφηκαν από το μεράκι τους και την αγάπη τους για την δημιουργία, στις μικροζυθοποιίες και το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό! Από την Εύβοια μέχρι την Κρήτη, τη Σαντορίνη, την Τήνο, τη Χίο, την Κέρκυρα, οι νησιώτικες μπύρες μικροζυθοποιίας τα τελευταία χρόνια αυξάνονται και πληθύνονται, δημιουργώντας μικρά γευστικά θαύματα.

Ας δούμε μερικές νησιώτικες μπύρες μικροζυθοποιίας που αξίζει να αναζητήσετε στις καλοκαιρινές σας Διακοπές:

Τι θα πιείτε; Στα taprooms της πόλης για ξεχωριστές μπύρες | Πηγή: Unsplash

Νήσος | Τήνος

Η Μικροζυθοποιία Κυκλάδων γεννήθηκε στην Τήνο το 2012 από την Μάγια Τσόκλη και τον σύντροφό της Αλέξανδρο Κουρή και σήμερα είναι μια καταξιωμένη ελληνική μπύρα που έχει λάβει διεθνείς διακρίσεις. Στόχος των εμπνευστών της ήταν η δημιουργία μιας ποιοτικής νησιώτικης μπύρας. Πλέον η Νήσος διανέμεται πανελλαδικά και εξάγεται σε όλο τον κόσμο. Ένα από τα σημαντικότερα κατορθώματα της Νήσος είναι η βράβευσή της με το ασημένιο European Beer Star ως μια από τις καλύτερες pilsner του κόσμου.

56 Isles | Πάρος

Η «Μικροζυθοποιία Πάρου» ιδρύθηκε στο νησί της Πάρου το 2014 και το 2016 η πρώτη μπύρα κυκλοφόρησε. Το όνομα “56isles” προέρχεται από τα 56 μικρά και μεγάλα νησιά των Κυκλάδων. Οι ιδιοκτήτες θέλησαν να αποτίσουν φόρο τιμής στις ρίζες της μπύρας και να τονίσουν την ομορφιά της περιοχής. Θα δοκιμάσετε την πλούσια και δροσερή Pilsner, την Aegean Wit, τη Session IPA και την φρέσκια και γλυκιά Lager.


ΝΕΟ ΤΕΥΧΟΣ

ΤΑΞΙΔΕΨΑΜΕ ΣΤΑ 20 ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΑ ΟΡΕΙΝΑ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Κυκλοφορεί στις 12 Nοεμβρίου με ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ