Spoild
Παγωτό φτιαγμένο με … κομπρεσέρ θα γευτείτε στο ολόφρεσκο Spoild στην καρδιά του Συντάγματος. Εκεί θα βρείτε γεύσεις παγωτού φτιαγμένου με μια συσκευή που μοιάζει με τρυπάνι, το οποίο μετά από λίγο ανακάτεμα φέρνει σε κρεμώδη παγωτένια υφή το τελικό αποτέλεσμα. Αξίζει να δοκιμάσετε τη δροσερή Pavlova (παγωτό κρέμα με φρέσκες φράουλες, σιρόπι φράουλας και μπεζέδες) και το Ηulk’s Pistachio (με τριμμένο φιστίκι και λευκή σοκολάτα). Πέραν των σταθερών γεύσεων που προτείνει το κατάστημα, μπορείτε να διαλέξετε τα αγαπημένα σας υλικά και να χτίσετε το παγωτό που σας ταιριάζει. Αν το Spoild σας ανοίξει την όρεξη μπορείτε να συνοδεύσετε τα υπέροχα αυτά παγωτά με τα cookies τα οποία πλημμυρίζουν αρώματα ολόκληρο το τετράγωνο.
Info: Βουλής 5, Αθήνα | Fb Page
Django
Όσοι έχετε περάσει από τη Σύρο σίγουρα θα είδατε πολλούς να περπατούν στα σοκάκια κρατώντας ένα παγωτό από το Django. Η ιδέα του αληθινού παγωτού οδήγησε τον Κωνσταντίνο Καρακατσάνη να μεταμορφώσει το Django Gelato που άνοιξε το 2005 στην Ερμούπολη της Σύρου, σε ένα μαγαζί που γρήγορα έγινε γνωστό για τα 100% φυσικά gelato και σορμπέ. To καπνιστό φουντούκι, τα truly vegan παγωτά καθώς και το σορμπέ σοκολάτας με τσίλι είναι μόνο μερικές από τις γεύσεις που αγαπήθηκαν στο συριανό Django Gelato και πλέον είναι σε θέση να αγαπηθούν πλέον και από τους Αθηναίους.
Info: Βεϊκου 15, Αθήνα | Fb Page
Epik Gelato
Στην ξακουστή Πλατεία Μαβίλη δεν έχει ολοκληρώσει ακόμη ούτε έναν χρόνο λειτουργίας το Epik Gelato, που ήδη έχει σημειώσει μεγάλη επιτυχία. Η συνταγή της επιτυχίας δεν είναι άλλη από την προμήθεια πρώτων υλών από μικρούς Έλληνες παραγωγούς και την παραγωγή των παγωτών στο δικό τους εργαστήρι. Μερικές από τις ξεχωριστές επιλογές στον κατάλογό του είναι: το καϊμάκι με σαλέπι Ηπείρου και μαστίχα Χίου, το παγωτό-σύκο με καρπούς από την Ικαρία ή το παγωτό με βιολογικό ταχίνι και χαλβά «Το Περιβόλι». Επίσης, θα βρείτε τέσσερις επιλογές σε σορμπέ: με φράουλες Πιερίας, λεμόνι Κιάτου, βερίκοκα Εδέσσης ή βατόμουρα Σερρών.
Info: Δορυλαίου 2, Αθήνα | Fb Page
Cats & Monsters
Το πρώτο αποκλειστικά vegan μαγαζί με παγωτά στην πόλη, κάτι που το καθιστά αυτόματα ξεχωριστό και πρωτότυπο. Άνοιξε από ένα ζευγάρι από το Βερολίνο, το καλοκαίρι του 2020 και όπως θα φαντάζεστε τα παγωτά τους φτιάχνονται από γάλα βρώμης, σόγιας, ρυζιού και θα έχετε την ευκαιρία να επιλέξετε ανάμεσα περίπου 20 γεύσεις παγωτού.
Info: Πατούσα 4, Αθήνα | Fb Page