Μετά από τους αρκετούς μήνες καραντίνας, πολλά άλλαξαν, ο κόσμος έγινε περισσότερο plant-based, πολλοί άνθρωποι που δεν μαγείρευαν μέχρι πρότινος μπήκαν στις κουζίνες και έφτιαξαν από χειροποίητο ψωμί μέχρι pesto eggs. Γενικότερα, η σχέση μας με το φαγητό επαναπροσδιορίστηκε και αυτό φάνηκε με τα food trends του 2021.
Ποια ήταν όμως τα food trends του 2021 που ξεχώρισαν λίγο παραπάνω;
Plant-based τροφές
Plant-based είναι μια έννοια που θα καθόρισε την αγορά και τη βιομηχανία τροφίμων τη χρονιά που πέρασε. Ο vegan τρόπος ζωής μπήκε στην καθημερινότητα ακόμη περισσότερων ανθρώπων και αυτό φυσικά είχε αντίκτυπο και στα εστιατόρια. Πλέον σε πολύ περισσότερα μαγαζιά οι vegan βρίσκουν έστω λίγα πιάτα που να μην περιέχουν ζωικά παράγωγα και αυτό φυσικά είναι παραπάνω από ευτυχές! Άλλωστε και τα μετέπειτα χρόνια φαίνεται πως έτσι θα κυλήσουν, με ένα ολοένα ισχυρότερο vegan κίνημα.
Το ιαπωνικό σάντουιτς
Τα ιαπωνικά σάντουιτς, γνωστά και ως “Sandos”, κυριάρχησαν ως comfort food σε παγκόσμιο επίπεδο και φυσικά έκαναν την εμφάνισή τους και στην Αθήνα. Στην Ιαπωνία, το sando (slang για το sandwich) είναι διαθέσιμο σε όλα τα μίνι μάρκετ, αποτελείται από δύο φέτες αφράτου shokupan (το ιαπωνικό milk bread) και μπορεί να έχει διάφορους συνδυασμούς.