Τα τελευταία χρόνια παρατηρούμε στην πρωτεύουσα την ανάπτυξη μιας νέας αλλά και σημαντικής κατηγορίας εστιατορίων όπως οι γαστροταβέρνες, που χαρακτηρίζεται από τον αυθορμητισμό, τη ζεστασιά της νοστιμιάς, τις πρωτότυπες ιδέες, την αναζήτηση των υλικών και τις φιλικές τιμές.
Dopios
Το σύγχρονο Ελληνικό μεζεδοπωλείο με την υπογραφή του βραβευμένου σεφ Χριστόφορου Πέσκια, βρίσκεται στα στενά του Συντάγματος. Στο Dopios, θα απολαύσετε εξαιρετικούς μεζέδες σε δημιουργικές συνταγές, με έμφαση στα τοπικά προϊόντα. Σαλάτες, φρέσκα θαλασσινά, κρεατικά και φυσικά vegan και vegetarian επιλογές.
Συνοδεύστε τα πιάτα σας με ένα ντόπιο κρασί ή απόσταγμα, που θα απογειώσει τα ελληνικά αρώματα και την παραδοσιακή πρώτη ύλη. Κάτι μεταξύ παράδοσης και διεθνούς γαστρονομίας.
Μη χάσετε τη μελιτζανοσαλάτα, το τζατζίκι avocado, την τρομερή ρεβιθάδα με μανούρι ή τον τραχανά με χαλούμι και καραμελωμένο κουνουπίδι.