Το Negroni ισορροπεί αριστοτεχνικά ανάμεσα στο γλυκό και το πικρό, έχει πορφυρό χρώμα, δυνατό χαρακτήρα. Είναι ένα ποτό που είτε το αγαπά κανείς είτε το μισεί. Για όσους δεν γνωρίζουν, το απολαυστικό απεριτίφ στην κλασική, διαχρονική εκδοχή του αποτελείται από ίσα μέρη gin, Campari και γλυκό βερμούτ. Αναζητήσαμε το πού θα πιούμε τα καλύτερα Negroni της Αθήνας και σας τα παραθέτουμε.
Η επικρατέστερη ιστορία
Η ιστορία του Negroni ξεκινά έναν αιώνα πριν και πιο συγκεκριμένα ένα μεσημέρι του 1919, όταν ο ιδιοκτήτης του Caffe Casoni στη Φλωρεντία ζήτησε από τον μπάρμαν του να του αντικαταστήσει τη σόδα από το Americano του (Campari, γλυκό βερμούτ, σόδα) με gin. Αυτός του το έφτιαξε, και μάλιστα για να τονίσει τη διαφοροποίησή του από το Americano, το στόλισε με μια φλούδα πορτοκάλι αντί για λεμόνι.
Ο δον Camillo Negroni ενθουσιάστηκε τόσο πολύ, που όχι μόνο του έδωσε το όνομά του, αλλά αργότερα ίδρυσε και μια ποτοποιία που παρασκεύαζε και εμφιάλωνε έτοιμο το cocktail. Μία φήμη θέλει τους πελάτες του Cafe Casoni να ζητάνε “ένα ποτό σαν εκείνο του κόμη Negroni” με αποτέλεσμα να καθιερωθεί το όνομα για το συγκεκριμένο cocktail.
Συνταγή για το τέλειο κλασικό Negroni
20ml Gin
20ml Γλυκό Βερμούτ
20ml Campari
Φλούδα φρέσκου πορτοκαλιού
Διαδικασία
Ανακατεύουμε καλά τα υλικά στο mixing glass (δοχείο ανάμειξης) όπου έχει ήδη τοποθετηθεί πάγος. Σουρώνουμε και σερβίρουμε με ένα μεγάλο κομμάτι πάγου ή χωρίς. Αρωματίζουμε με έλαια από φλούδα πορτοκαλιού ή περγαμόντου
Πού θα πιούμε τα καλύτερα Negroni της Αθήνας;
- Odori Vermuteria di Atene
- The Clumsies
- Barro Negro
- Bank job
- Athénée
- Galaxy Bar
Δείτε ακόμη, στο Διακοπές:
Βάζουμε… το κρασί στο GPS και κάνουμε οινοτουρισμό σε αυτά τα οινοποιεία