Ψάρι και θαλασσινά στον Πειραιά: Οι καλύτερες διευθύνσεις για φαγητό

ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 3'
Ψάρι και θαλασσινά στον Πειραιά: Οι καλύτερες διευθύνσεις για φαγητό

Varkoulko Seaside

Ποιος δεν γνωρίζει τον Λευτέρη Λαζάρου, τον μετρ της ψαροφαγίας και το δημιούργημά του, το Βαρούλκο; Το πολυβραβευμένο εστιατόριο (χρυσοί σκούφοι, αστέρια michelin) είναι η πρώτη στάση για όποιον αγαπά τα ψάρια και τα θαλασσινά. Το δίδυμο Λευτέρη Λαζάρου και Γιάννη Παρίκου πολύ απλά απογειώνει δημιουργικά τις ολόφρεσκιες πρώτες ύλες και είναι βέβαιο πως θα σας συγκλονίσει. Το άψογο service, η μεγάλη γκάμα σε ετικέτες κρασιών και το μοντέρνο άγγιγμα στα πιάτα, εντυπωσιάζει κάθε επισκέπτη.

Μερικά highlight: καρπάτσιο χταπόδι με καπνιστή φάβα| όλα τα ψητά ψάρια ημέρας| χτένια με καραμελωμένο μαύρο βαλσάμικο

Info: Ακτή Κουμουνδούρου 54, Μικρολίμανο|Website

Δουράμπεης

Ένα σημείο αναφοράς για το καλό φαγητό στον Πειραιά, που σερβίρει άριστης ποιότητας ψάρι από το 1932. Σερβίρει καθημερινά τα πιο φρέσκα ψάρια και οστρακοειδή της ελληνικής θάλασσας δίπλα σε αγνά και εξίσου άψογα συνοδευτικά. Στα κυρίως πιάτα και πιο συγκεκριμένα στα ψάρια, οι επιλογές ποικίλουν ανάλογα τη μέρα που θα βρεθείτε στο κατάστημα και τα είδη που τα καΐκια θα έχουν προμηθεύσει. Η φρέσκια και αγνή πρώτη ύλη είναι η υπογραφή αυτού του εστιατορίου.

Μερικά highlight: καραβίδα sashimi, καπόνι σεβίτσε| όλα τα ψητά ψάρια ημέρας

Info: Ακτή Δηλαβέρη 29, Καστέλλα| Fb Page

Πηγή: Unsplash

Ιστιοπλοϊκός

Ο Ιστιοπλοϊκός στον Πειραιά είναι ένα από τα πιο ατμοσφαιρικά εστιατόρια με θέα τη θάλασσα. Διαθέτει ένα πλούσιο μενού το οποίο δεν αποτελείται μονάχα από ψάρια και είναι σε θέση να ικανοποιήσει κάθε πελάτη. Φυσικά, το ψάρι και θα θαλασσινά σερβίρονται στην καλύτερη εκδοχή τους.

Μερικά Highlight: Bao Ban με τραγανή γαρίδα| Λαβράκι με ζεστή πατατοσαλάτα, κάπαρη| Tartar Σολομού με sushi rice

Info: Ακτή Μικρολίμανου, Πειραιάς| Fb Page

Τα πιο παραδοσιακά στέκια

Η Μαργαρώ

Λίγοι είναι αυτοί που δεν έχουν ακούσει για την περίφημη Μαργαρώ, της οποίας η φήμη έχει φτάσει μέχρι και στους New York Times. Για πάνω από 70 χρόνια, από την κουζίνα της σερβίρονται ασταμάτητα τα τηγανητά ψάρια και θαλασσινά, τα οποία μόλις δοκιμάσετε θα κάνουν την Μαργαρώ, στέκι σας. Τα βασικά πιάτα που θα δοκιμάσετε είναι: μπαρμπούνια, κουτσομούρα, γαρίδα και καραβίδα. Όλα αυτά με συνοδεία χωριάτικης σαλάτας και σε καμία περίπτωση τηγανητής πατάτας όπως θα έχετε συνηθίσει να βλέπετε σε κάθε μενού. Στην Μαργαρώ τα πράγματα είναι συγκεκριμένα και κάποιος λόγος υπάρχει γι’αυτό…

Info: Χατζηκυριάκου 126 και Αθανασίου Μιαούλη, Πειραιάς| Fb Page

Πηγή: Unsplash

Το Ψαροκόκκαλο της Άννας

Ένα ακόμη παραδοσιακό ταβερνάκι, κρυμμένο στα στενά του Κερατσινίου.

Η πρώτη ύλη είναι κάτι παραπάνω από ολόφρεσκη. Κάθε τι που βγάζει η θάλασσα, μαγειρεύεται με άψογο τρόπο στο Ψαροκόκκαλο της Άννας είτε είναι μικρό είτε μεγάλο ψάρι, είτε μιλάμε για τηγάνι είτε για σχάρα. Το χταπόδι μαστιχωτό και ζουμερό, με καταγωγή από τα Κουφονήσια αλλά και το καβούρι είναι μοναδικό, αφού άλλωστε είναι ο κύριος λόγος που πολλοί επισκέπτονται την Άννα. 

Μερικά Highlight: παϊδάκια καβουριού στη σχάρα| αστακομακαρονάδα

Info: Βίκτωρος Ουγκώ 10, Κερατσίνι| Website

ΝΕΟ ΤΕΥΧΟΣ

ΤΑΞΙΔΕΨΑΜΕ ΣΤΑ 20 ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΑ ΟΡΕΙΝΑ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Κυκλοφορεί στις 12 Nοεμβρίου με ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ