Το εκλεκτό κρέας στην Αθήνα και ειδικά οι καλοψημένες μπριζόλες έχουν την τιμητική τους. Σε αυτά τα μέρη, είτε με πιο παραδοσιακό αέρα είτε με fine dining νότες είναι βέβαιο πως ένας steak lover θα βρει αυτό που αναζητά.
Το γίδι: Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στη Μεταμόρφωση
Ο ναός του κρέατος της Μεταμόρφωσης είναι ένας χώρος που έχει στοιχεία της κλασικής «χωριάτικης» θα λέγαμε χασαποταβέρνας αλλά φυσικά, με μια εκλεπτυσμένη νότα. Η γκάμα των επιλογών στο μενού είναι ευρεία και ικανοποιεί από τους πιο εκλεπτυσμένους πελάτες που θα προτιμήσουν μια medium rare Tomahawk ή T-bone μέχρι και αυτούς που θέλουν μια γεύση που θα τους ταξιδέψει σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, όπως το κρητικό αντικριστό. Οι λάτρεις του χοιρινού θα απολαύσουν μια καλοψημένη κοπή από χοιρινό iberico ή χοιρινό Mangalitsa.
Για συνοδεία στο τραπέζι υπάρχουν και άλλες ελληνικές γεύσεις όπως: τραχανάς, φασολάκια, σταμναγκάθι αλλά και ένα από τα αγαπημένα πιάτα του μαγαζιού, οι χειροποίητες μακαρούνες (χειροποίητα μακαρόνια βρασμένα σε ζωμό κρέατος με λιωμένη μυζήθρα και στάκα).
Τηλέμαχος: Ένα “κρεατοφαγείο” με ιστορία στο κρέας στην Αθήνα
Ο Τηλέμαχος είναι ένα εστιατόριο με ιστορία στον χώρο της κρεατοφαγίας, όπου αρχικά ως χασαποταβέρνα στην Κηφισιά άφησε το στίγμα του. Πολλές σημαντικές προσωπικότητες της χώρας πέρασαν από τα τραπέζια του, όπως ο Παύλος Μελάς, ο Τσαρούχης και ο Μώραλης. Τα τελευταία χρόνια ο Τηλέμαχος βρίσκεται και στο κέντρο της Αθήνας, σε έναν μεγαλοπρεπή χώρο, με τις ίδιες ποιοτικές γεύσεις. All-star επιλογές του καταλόγου ακόμη και για όσους δεν είναι μυημένοι στα premium κρέατα είναι το rib eye ωρίμανσης και η T-bone. Φυσικά ένας steak lover δεν θα παραλείψει να δοκιμάσει μια από τις διαφορετικές σπαλομπριζόλες ωρίμανσης.