Στις αρχές του Σεπτέμβρη ξεκινά ο τρύγος και μαζί με αυτόν, έρχεται η τέλεια αφορμή για τις παραδοσιακές συνταγές με βάση τον μούστο. Ας δούμε τις πιο βασικές:
Μουσταλευριά
Υλικά για περίπου 15 μπολάκια: 8 ποτήρια μούστο (βρασμένο), 1 ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό, ξύσμα λεμονιού, αμύγδαλα ξεφλουδισμένα, κανέλα, σουσάμι
Extra: το σιμιγδάλι αντί για την πιο δημοφιλή συνταγή με αλεύρι που ίσως βρείτε, μαζί με το ξύσμα θα κάνουν τη διαφορά στη συνταγή.