Συνταγή για σπιτικό ψωμί: Πώς θα το πετύχουμε;

ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 2'
Συνταγή για σπιτικό ψωμί: Πώς θα το πετύχουμε;

Το ψωμί είναι ένα αγαθό, που δε λείπει ποτέ από το οικογενειακό ελληνικό τραπέζι. Άλλωστε, συντροφεύει τους ανθρώπους από την αρχαιότητα και έχει ιδιαίτερη σημασία ως τρόφιμο για πολλούς λαούς.

Τα είδη ψωμιού είναι πολλά: Λευκό, χωριάτικο, σταρένιο, με προζύμι, ολικής άλεσης, πολύσπορο, κα.  Όμως το καλό, ποιοτικό ψωμί πάντα ξεχωρίζει και κερδίζει τη θέση σου δίπλα στις νόστιμες συνταγές μας. Και φυσικά, πέρα από χορταστικό είναι και οικονομικό. Τα βασικά συστατικά που χρειαζόμαστε για την παρασκευή του ψωμί είναι νερό, αλεύρι, μαγιά και λίγο αλάτι.

Πηγή: Unsplash

 

Η διαδικασία παρασκευής

Βάζουμε το αλεύρι μαζί με την ξηρή μαγιά σε ένα μεγάλο μπολ. Ρίχνουμε το αλάτι σε χλιαρό νερό και έπειτα προσθέτουμε το νερό σιγά σιγά στο μπολ, ανακατεύοντας με το κουτάλι μας. Εφόσον η ζύμη ομογενοποιηθεί και δεν κολλάει στα τοιχώματα του μπολ, την βάζουμε στον πάγκο μας. Αν χρειαστεί πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι και ζυμώνουμε για δέκα λεπτά.


ΝΕΟ ΤΕΥΧΟΣ

ΤΑΞΙΔΕΨΑΜΕ ΣΤΑ 20 ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΑ ΟΡΕΙΝΑ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Κυκλοφορεί στις 12 Nοεμβρίου με ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ