Τι συνδυασμούς κρασιού και θαλασσινών θα κάνουμε την Καθαρά Δευτέρα;

ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 3'
Τι συνδυασμούς κρασιού και θαλασσινών θα κάνουμε την Καθαρά Δευτέρα;

Το Τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας είναι από τα πιο ξεχωριστά. Ποικιλία από θαλασσινά παρελαύνει από τα τραπέζια που ανάμεσα σε άλλα διαθέτει ταραμοσαλάτα, χαλβά και άλλα νηστίσιμα εδέσματα. Καθώς πολλά από όσα γευόμαστε εκείνη την μέρα είναι εκλεκτοί μεζέδες, όπως είναι η γαρίδα ή η καραβίδα, τους αξίζει να τα συνοδεύσουμε με ένα σωστό κρασί που θα ταιριάξει απόλυτα. Το πιο ξεχωριστό τραπέζι της χρονιάς έφτασε. Αυτοί οι συνδυασμοί κρασιού και θαλασσινών απογειώνουν όσα θα γευτείτε την Καθαρά Δευτέρα. Εδώ λοιπόν, θα δούμε το πώς θα συνδυάσουμε κρασί με θαλασσινά!

Aυτές είναι οι προτάσεις για wine pairing την Καθαρά Δευτέρα

Μύδια, γυαλιστερές, κυδώνια κ.α

Για τα οστρακοειδή αναζητάμε κρασί με υψηλή οξύτητα και έντονα λεμονάτη αίσθηση, επομένως ιδανικό είναι ένα Riesling αλλά και ένα Chardonnay.

About the wine: Μια ποικιλία που κατάγεται από την Βουργουνδία αλλά πλέον καλλιεργείται παντού. Είναι μια ποικιλία “χαμαιλέοντας” που ταιριάζει με πολλά πιάτα.

Καθαρά Δευτέρα: 3+1 προτάσεις για μονοήμερη κοντά στην Αθήνα

Ο αστακός, η καραβίδα, η γαρίδα και το καβούρι ειδικά αν είναι ψημένα στα κάρβουνα παντρεύονται άψογα με ένα Chardonnay. | Unsplash

Τα σπαγγέτι με θαλασσινά μπορούμε να τα ταιριάξουμε με μια Μαντινεία.

Unsplash

Χταπόδι

Όταν μιλάμε για χταποδάκι ψητό, έρχεται στο μυαλό μας ο κλασικός συνδυασμός με ούζο. Ωστόσο θα μπορούσε να ταιριάξει όμορφα με ένα λευκό κρασί με αρώματα φρουτώδη και διακριτικά, όπως μια Κυδωνίτσα.

About the wine: Η Κυδωνίτσα είναι η πιο γνωστή από μια ομάδα «εξαφανισμένων» και ασυνήθιστων ποικιλιών αμπέλου, που αναδύθηκε την πρώτη δεκαετία του 21ου αιώνα, από την περιοχή της Λακωνίας, στα νοτιοανατολικά της Πελοποννήσου.

Καλαμάρι

Για τα τηγανητά καλαμαράκια αναζητάμε ένα λευκό κρασί με οξύτητα το Ασύρτικο, για να ισορροπήσουμε την λιπαρότητα από το τηγάνισμα.

About the wine: Προέρχεται από τη Σαντορίνη (Ασύρτικο-Σαντορίνης), αλλά εξαπλώθηκε σε όλη την Ελλάδα και έγινε, από άποψη ποιότητας, μία από τις πιο σημαντικές γηγενείς ποικιλίες. Η οξύτητα και η θαλασσινή αίσθηση του Ασύρτικου «παντρεύεται» τέλεια με όστρακα, θαλασσινά και ψάρια, ιδίως αν στάξετε από πάνω και λίγο λεμόνι.

Unsplash

Χτένια

Τα χτένια είναι ένα εκλεκτό θαλασσινό που θα βρούμε σε πολλά menu fine dining εστιατορίων. Μπορείτε φυσικά να τα απολαύσετε και στο σπίτι, ψήνοντάς τα για λίγο στη σχάρα. Αυτό που θα τους ταιριάξει απόλυτα είναι ένα έντονο Σαββατιανό.

About the wine: Το Σαββατιανό είναι η ποικιλία βάση της ρετσίνας, του πιο γνωστού παραδοσιακού ελληνικού κρασιού. Ένα φρέσκο σαββατιανό έχει αρώματα αχλαδιού, ροδάκινου, μπανάνας, πεπονιού, λεμονιού και λευκών άνθεων. Με το βαρέλι αποκτά νότες μελιού, αποξηραμένου βερίκοκου, βουτύρου και καραμέλας.

Δείτε επίσης:

Βασίλης Παπαγιαννάκος: Αναδεικνύοντας το Μαρκόπουλο σε οινοτουριστικό προορισμό

Τα καλύτερα ουζερί της Αθήνας για αυθεντική Καθαρά Δευτέρα

ΝΕΟ ΤΕΥΧΟΣ

ΤΑΞΙΔΕΨΑΜΕ ΣΤΑ 20 ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΑ ΟΡΕΙΝΑ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Κυκλοφορεί στις 12 Nοεμβρίου με ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ