Ένα σωστό πασχαλινό τραπέζι πρέπει να περάσει από πολλά στάδια… Το φαγητό πρέπει να είναι καλοψημένο και νόστιμο, πρέπει να υπάρχουν επιλογές για όλους και φυσικά, να υπάρχει το κατάλληλο κέφι στο οποίο θα βοηθήσει το καλό κρασί. Όταν λέμε καλό κρασί όμως, δεν εννοούμε μόνο την ποιότητα της εκάστοτε ετικέτας αλλά και το κατά πόσο ταιριάζει αυτό το κρασί με το φαγητό μας. Ας δούμε μερικά tips.
Πώς θα κάνουμε όμως το τέλειο wine pairing για το πασχαλινό τραπέζι;
Το Μεγάλο Σάββατο, μετά την Ανάσταση, η μαγειρίτσα έχει την τιμητική της. Πρόκειται για ένα απαιτητικό πιάτο καθώς είναι μια σούπα λιπαρή, με αρκετά μυρωδικά αλλά και αυγολέμονο οπότε θέλει ένα κρασί με λιπαρότητα, οξύτητα και φρουτώδη χαρακτήρα. Άρα, τολμήστε ένα Βιδιανό και είναι βέβαιο πως θα νιώσετε τη φετινή μαγειρίτσα, πολύ ανώτερη από αυτές των προηγούμενων ετών!
Ακόμη, μπορείτε να επιλέξετε ένα κρασί λευκό, με γεμάτο σώμα, οξύτητα, ένταση αρωμάτων και μακρά επίγευση. Έτσι, ένα αρωματικό Sauvignon Blanc αποτελεί ιδανική επιλογή.
Την Κυριακή, όμως, πρωταγωνιστούν τα αμνοερίφια! Στα περισσότερα σπίτια το αρνάκι ή το κατσικάκι θα μπει είτε στη σούβλα, είτε στον φούρνο με κληματόβεργες, μπόλικο λεμόνι, σκόρδο και δεντρολίβανο. Επομένως, ο απόλυτος συνδυασμός είναι ένα Ασύρτικο ή ένα παλαιωμένο Σαββατιανό! Αλλά γιατί όχι, και ένα Ξινόμαυρο.