Χταπόδι: 3+1 συνταγές με τον αγαπημένο θαλασσινό μεζέ

ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 4'
Χταπόδι: 3+1 συνταγές με τον αγαπημένο θαλασσινό μεζέ

Το χταπόδι θα πρωταγωνιστήσει τόσο στο τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας όσο και τις υπόλοιπες ημέρες της Σαρακοστής. Γι’ αυτό, βρήκαμε δημιουργικές συνταγές με χταπόδι που θα σας κάνουν να μη το βαρεθείτε στιγμή!

Οι πιο ξεχωριστές συνταγές με χταπόδι, για απολαυστικά Σαρακοστιανά γεύματα

Συμβουλευτείτε τον ιχθυοπώλη σας για το πώς θα καθαρίσετε σωστά το χταπόδι | Φωτό: Pexels

Χταπόδι στιφάδο

Το στιφάδο μπορεί να το έχουμε συνηθίσει με μοσχάρι ή κουνέλι, αλλά με το χταπόδι θα γίνει η αγαπημένη σας εκδοχή.

Τι θα χρειαστείτε: 1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί, 4 δαφνόφυλλα, 10 κόκκοι πιπεριού, 400-500γρ κρεμμυδάκια εσαλότ, μισό ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο, 4 κ.σ ξύδι, 1 κ.σ πελτέ

Η εκτέλεση: Αρχικά βάζετε το χταπόδι (κομμένο σε κομμάτια) σε μια μεγάλη κατσαρόλα με το κρασί, το λάδι, τα πιπέρια και τα δαφνόφυλλα, σκεπάζετε και αφήνετε να σιγοβράσει για περίπου 15 λεπτά. Έπειτα προστέθετε τα κρεμμυδάκια και τον πελτέ και αφήνετε το φαγητό να χυλώσει.


ΝΕΟ ΤΕΥΧΟΣ

ΤΑΞΙΔΕΨΑΜΕ ΣΤΑ 20 ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΑ ΟΡΕΙΝΑ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Κυκλοφορεί στις 12 Nοεμβρίου με ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ